Witam
Prosiłbym o nr telefonu do Państwa nie lubię pisać m@ili.
Współpracujemy w firmą postrzelaj.pl już od bardzo dawna. Lecz ostatnio mam problem z pingiem.
Jesteście sponsorami naszego serwera o ip: 91.203.134.191:27090. Zawszę ping nie przekraczał granicy 35 lecz ostatnio wzrósł i uniemożliwia komfortowa grę...
Zdziwiło mnie to ponieważ przez ostatni okres czasu nic nie wgrywałem ani nie usuwałem z serwera. Jego ustawienia, pluginy pozostawały bardzo długo w niezmiennej formie.
Przez wakacje pingi były ok... Lecz pod koniec wakacji pingi zaczęły skakać, a teraz ping potrafi przez kilka godzin utrzymywać się w granicach 100-120.
Niestety taki ping nie cieszy graczy którzy grają na serwerze, Ostatnio dużo osób pyta się mnie na temat firmy postrzelaj.pl ponieważ sami chcą popróbować swoich sił w
zarządzaniu serwerem. Lecz ten ping ich zastanawia, a ja uspokajam ich, że to chwilowa usterka.
Wszystkie pluginy zostały wyłączone, a pomimo tego ping nie spadł ani trochę. Więc wykluczam fakt iż jest to wina uszkodzonego pluginu który laguje.
Ustawiłem również rate pod serwer lecz też to nić nie pomogło. Usunąłem około 50mega zbędnych pluginów, mapek, dźwięków lecz również nie ma różnicy.
Więc mam zapytanie do państwa... Mam w planach przeinstalować cały serwer (niestety). Mówię niestety bo jest to żmudna robota, a długo pracowałem nad amxx na tym serwerze.
Więc ostatecznie chciałbym zapytać się czy to może być wina z waszej strony? Tzn może macie jakieś problemy z nagłym wzrostem graczy i serwer nie wytrzymuję?
Może jesteście w trakcie jakiś prac na serwerem lub coś w tym stylu... Zauważyłem, że w godzinach nocnych i porannych gdy ilość wszystkich graczy na serwerach postrzelaj.pl jest zdecydowanie mniejsza ping jest również nieporównywalnie niższy.. np 3dni temu koło godziny 9:00 graliśmy (około 8-10graczy) na dust2 i sam osobiście ping miałem w rejonie 20-28, ale z każdą następną godziną po 13 (gdzie pewnie większość graczy kończy szkołę i zasiada do grania) ping staję się coraz większy by osiągnąć swoje apogeum w godzinach 17-21
Bardzo proszę o szybką odpowiedź...
Gracze są strasznie niecierpliwi)
Dziękuję i pozdrawiam
H@ serwera Cs-Portal.net[War3ft+Tp]@Postrzelaj.pl
Street
.................................................. .................................................. .........................
Mam nadzieję, że odpiszą szybciej niż zwykło to robić kampno =d No cóż... pożyjemy zobaczymy![]()