Bam, gdyby to tak pięknie wyglądało to konsole by NIGDY nie powstały. PC nicdy nie zastąpi prawdziwej konsoli, a konsola nigdy nie zastąpi prawdziwego kompa!
Pomiędzy PC'tem a konsowali jest jedna znacząca różnica. PC z załozenia powstał do pracy dopiero z czasem zaczeły ukazywać nie na niego gry, a wszelkie konsowe powstały SPECJALNIE dla gier i to by w nie grać. Więć na konsowlach spodkasz sie z znacznie lepszą grafiką, efektami i róznymi innowacajmi ( jak np. pad do Wii, moim zdaniem wyrąbana sprawa).
Choć konsole są coraz nowocześniejsze i już można grać na nich "przez neta" na dobrze rozbudwanych trybach multiplayer i tak nie przebiją PC'a pod względem funkcjonalnosci.
ja miałem kiedyś PSX, miło wspaminam czasy kiedy ciupałem w CTR![]()
A potem nastała u mnie w domu era PC'a, a chwile potem gier online 8-).
A co do róznic cenowych i wymiany sprzętu to tylko tak sie mówi " kupie kompa a za miesiąc juz mi gry nie będą chodzic". konsole tzw. 3 generacji też mają swą cene, która nieco ustępuje nowemu komputerowi, a gdyby porównać ceny gier na PC i konsowe..... to nabywca konsoli był by bardzo stratny, Większosć gier na PC kosztuje przecietnie 100zl( zakładając ze nie "piracimy"), a na konsole 200zł. Więc mozna prosto wyliczyć ze po zakupie np. 10 gier właściciel konsoli jest sporo do tyłu. Po za tym na PC wydzodzi wiecej gier i bardziej zróżnicowanych. :lol:
Jak ktoś nie był w temacie to po przeczytaniu mego "artykuliku" już jest![]()