Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 14

W±tek: ¯ycie w kosmosie

Junior Member
    Do³±czy³
    Sun Dec 2007
    Przegl±da
    Niepo³omice

¯ycie w kosmosie

Wielu ludzi s±dzi ¿e nie ma w naszym uk³adzie s³onecznym i galaktyce innych form ¿ycia prócz naszej planety ziemi. Wed³ug niektórych naukowców z ca³ego ¶wiata i równie¿ z NASA uwa¿a ¿e mo¿liwe jest ¿ycie na ksiê¿ycach Jowisza prymitywnych form ¿ycia. Uwa¿aj± ,¿e mog± to byæ prymitywne stworzenia jednokomórkowe lub ma³e organizmy przypominaj±ce ziemskie gryzonie takie jak myszy czy krety które ¿yj± pod powierzchnia planety i by³y siê w stanie przystosowaæ poprzez ewolucje do tego wrogiego ¶rodowiska. Niektórzy naukowcy uwa¿aj± ¿e jest to niemo¿liwe ale jest grupa która popiera t± teoriê.

Znalaz³em ten artyku³ w Którym¶ numerze National Geografic. Narazie na necie nie znalaz³em czego¶ podobnego ale wci±¿ szukam. Zgadzam siê z teori± ze w naszym uk³adzie s³onecznym mog± istnieæ jakie¶ formy ¿ycia podobne do myszy czy kretów my¶lê ¿e jest to mo¿liwe.Bêdê zg³êbia³ ten temat i je¶li co¶ znajdê to Stworze kolejny temat. Narazie mam tylko tyle http/www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-is-d10.html

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Mon Dec 2006
    Przegl±da
    Ka³u¿y 1
    to by by³o niez³e xP
    ja na ksiê¿ycu jowisza wy na ziemi i dawaj gramy w cs 1.6 wersja kosmiczna

tak bardziej powa¿nie to trzeba zwiedzaæ ¶wiat i wszech¶wiat a nie siedzieæ na dupie przed kompem ;p

PS. temat ten uwa¿am za bardzo ciekawy mo¿na w nim sporo podyskutowaæ,
    zachêcam do wypowiedzi innych !
    [img]http/www.kscracovia.com/userbary/03.gif[/img]

[center:e514cb5852][img]http/i27.tinypic.com/2j0h5lj.png[/img][/center:e514cb5852]

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sun Mar 2007
    Przegl±da
    Szczytna
    ja tam wole 1.6 ale jakis plugin kosmiczny mozna dac ^_-
    `FRISTAJLO__- // To nie ¶piew, to rap...
    [img]http/www.speedtest.net/result/894805203.png[/img]

Senior Member
    Do³±czy³
    Sun Dec 2007
    Przegl±da
    Cs-Unnion.pl
    Cytat Zamieszczone przez LazLo
    jakis plugin kosmiczny mozna dac ^_-
    zrobic moda cos w stylu [WAR3FT] ale z kosmitami mogê zrobic ale to potrwa i mi siê nie chce ale wiem gdzie zrobi±

www.AMXX.pl
    [img]http/www.cs-portal.net/foto/userbar/fan.png[/img]

12486827

Senior Member Awatar aniaM
    Do³±czy³
    Mon Dec 2006
    Przegl±da
    N/ce
    Czy to mo¿liwe ze w ca³ym tym rozleg³ym wszech¶wiecie jeste¶my ca³kowiecie , absolutnie sami ? Wszystkie planety naszego Uk³ady S³onecznego to puste pozbawione zycia swiaty jednak poza naszym uk³adem s³onecznym isniej± inne gwiazdy takie jak nasze s³oneczko które dostarczj± nam zyciodajnego ¶wiet³a.Astronomiowie spekuluj± czy mozliwe by³o by ¿ycie na marsie ale jak dla mnie jest to ma³oprawdopodobe oczkolwiek mozliwe .Ostatnio Oglada³am nawet film dokumentalny BBC o wszechswiecie ,przedstawione tam zosta³y ró¿ne formy ¿ycia jedna która mnie zaciekawie³a by³o zycie na jednym z ksiê¿yców Jowiesza '' Europie'' która aktulanie jest pokrywa lodow±, lecz w 2012 roku nast±pi zwiekszona aktywnosæ s³oñca która bedzie wstanie stopiæ lód. Juz teraz mówie sie o tym ze pod ow± potrywa lodow± mo¿liwe jest wystepowanie prymitywnych bakterii , wystarczy troche ¶wiet³a oby owe bakterie przeobrazi³y sie w przeró¿ne formy zycia.Moim zdanie d³ugo sobie poczekamy a¿ w pe³ni bedziemy pewni ze istnieje zycie pozaziemskie, aczkolwiek kiedy¶ to na pewno nast±pi.
    PS.Co do istnienia kretów na ksiê¿ycu która popieraj± moi koledzy, ja ca³kowiecie sie z tym niezgadzam
    Chcê Walczyæ Jak On ..
    Chcê Wierzyæ Jak On..
    Chcê Pod±¿aæ Scie¿k± WOLNO¦Æ ..
    Niech ¶mieræ nie Bedzie Dla mnie przeszkod± !!

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Sun Mar 2007
    Przegl±da
    Szczytna
    Cytat Zamieszczone przez aniaM
    Czy to mo¿liwe ze w ca³ym tym rozleg³ym wszech¶wiecie jeste¶my ca³kowiecie , absolutnie sami ? Wszystkie planety naszego Uk³ady S³onecznego to puste pozbawione zycia swiaty jednak poza naszym uk³adem s³onecznym isniej± inne gwiazdy takie jak nasze s³oneczko które dostarczj± nam zyciodajnego ¶wiet³a.Astronomiowie spekuluj± czy mozliwe by³o by ¿ycie na marsie ale jak dla mnie jest to ma³oprawdopodobe oczkolwiek mozliwe .Ostatnio Oglada³am nawet film dokumentalny BBC o wszechswiecie ,przedstawione tam zosta³y ró¿ne formy ¿ycia jedna która mnie zaciekawie³a by³o zycie na jednym z ksiê¿yców Jowiesza '' Europie'' która aktulanie jest pokrywa lodow±, lecz w 2012 roku nast±pi zwiekszona aktywnosæ s³oñca która bedzie wstanie stopiæ lód. Juz teraz mówie sie o tym ze pod ow± potrywa lodow± mo¿liwe jest wystepowanie prymitywnych bakterii , wystarczy troche ¶wiet³a oby owe bakterie przeobrazi³y sie w przeró¿ne formy zycia.Moim zdanie d³ugo sobie poczekamy a¿ w pe³ni bedziemy pewni ze istnieje zycie pozaziemskie, aczkolwiek kiedy¶ to na pewno nast±pi.
    PS.Co do istnienia kretów na ksiê¿ycu która popieraj± moi koledzy, ja ca³kowiecie sie z tym niezgadzam
    M±dra jest ^^
    `FRISTAJLO__- // To nie ¶piew, to rap...
    [img]http/www.speedtest.net/result/894805203.png[/img]

Senior Member
    Do³±czy³
    Sun Dec 2007
    Przegl±da
    Konin
    Na pewno nie jeste¶my sami. Wystarczy wej¶æ na ro¿ne strony tym siê zajmuj±ce i od razu zasypie nas tona filmików, a potem nastêpne 5 ton fotografii. Chocia¿ je¶li 100 z nich jest prawdziwe, to dla mnie to wystarczaj±cy dowód.
    S± dni, s± chwile, s± ludzie i s± d.e.b.i.l.e!

Widzê Ciê [you:e3ddc4a6c5]

[img]http/images27.fotosik.pl/137/6783160a52424078.jpg[/img]

Senior Member
    Do³±czy³
    Tue Feb 2008
    Przegl±da
    Rzeszów
    Na pewno jest taka planeta jak nasza kochana ziemia ! ale to zajmie troche lat zanim poznamy jeszcze nowe planety ktore maj± ¿ycie

Przyjaciel
    Do³±czy³
    Thu Mar 2007
    Przegl±da
    braæ towar ??
    Procek, tak zgadzam siê z tob± ale ma³y b³±d
    nie parê lat ale parê tysiêcy mam nadzieje ¿e i tak cz³owiek szybciej to zrobi
    i w koñcu znajdziemy 2 swoj± ziemie bo t± ju¿ troszkê zniszczyli¶my
    .

Senior Member
    Do³±czy³
    Tue Feb 2008
    Przegl±da
    Rzeszów
    Ale to d³ugo zejdzie nowe technologie wejd± i mo¿e mo¿e kiedy¶ na marsie zamieszkamy (ale nie nasze pokolenie tylko inne :P Tego im ¯yczê !! ) :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne w±tki

1. ¯ycie z chorob± FPS
    Przez tombcio w dziale CS Fun
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 02-12-2013, 00:03
  2. VIII 'rozkoduj ¿ycie' i 'pytania bez odpowiedzi'
    Przez I am what I am w dziale Muzyka
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 21-05-2011, 10:16
  3. ReggeaMan - To moje ¿ycie
    Przez Encore w dziale Muzyka
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 01-05-2010, 22:29
  4. Wiêc mamy wchodz±c± w ¿ycie 18 grudnia ustawê...
    Przez CoD w dziale Ciekawostki ze ¶wiata
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 19-12-2008, 13:37

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •