Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Typy rozgrywek - opisy

Przyjaciel
    Przegląda
    Kraków

Typy rozgrywek - opisy

Chciałbym Wam pokazać i opisać poszczególne typy rozgrywek w counter strike .

FFA - Free For All jak sama nazwa wskazuje typ rozgrywki zabawy dla wszystkich . Jednym i krótkim słowem mówiąc "zabijanie się " wzajemnie .

TP - TeamPlay ( gra drużynowa ) jest to typ rozgrywki w której trzeba wykonywać tzw. " cele mapy " czyli na mapach o początku "de_" CT nie może rashować ,a TT musi podłożyć pakę . Na mapach o początku "cs_" TT nie może rashować ,a CT musi uwolnić Hosty ( zakładników ) .

PokoMod - chyba wszyscy, a może większość w dzieciństwie oglądała Pokemony . To jest właśnie ten MOD , wybierasz w zależność od MODA danego pokomoda i expisz nim . Zdobywasz lvl'e i skille . Sam dokładnie nie mogę tego dobrze opisać , bo nie grywałem na nim dużo .

DeathMatch - typ rozgrywek deathmatch ( martwa gra) polega na "naparzaniu " się każdy na każdego . Respisz się w różnych miejscach mapy i zaczynasz "bitwę" .

4fun - typ rozgrywek podobny do FFA nie mający granic rashu . Nazwa mówi sama za siebie 4fun ( dla zabawy ) . Przeważnie grywane są mapy nie standardowe .

GunGame - w skrócie można to powiedzieć ,że jest to "zabawa bronią " . Połączony trochę z Modem DeathMatcha mający na celu ciągłe respienie w różnych miejscach i zabijanie wrogów . Za zabicie wroga dostajesz broń . Zaczynając od pistoletów( glock - lvl1) kończąc na nożu ( lvl 23 ) . Jest w tym trochę zabawy i "adrenaliny".

KZ - nie wiem dokładnie co oznacza skrót (powiedział bym krótko ,że wspinaczka ) ,ale typ rozgrywek dla cierpliwych graczy . Gramy tylko w jednym teamie CT ,ponieważ TT nie występuje na tego typu "mapach" . Głównym celem tego moda jest dotarcie na szczyt mapy (wspinaczka) . Może wydawać to Wam się "banalne" ,ale każda mapa jest tak zbudowana żeby co najmniej 20 min. trzeba się wspinać .

KA - typ rozgrywki Knife Arena . Nazwa mówi za siebie , mod polegający na "walczenie " ze sobą tylko za pomocą nożów . Są do tego przeznaczone odpowiednie mapy np . "knife_zone" .

BH - typ rozgrywki BunnyHop ,czyli "skok królika" . Mod polegający tylko na robieniu bunnyhopa i pokonywaniu różnych przeszkód .

HNS - Hide and seek ( schowaj i znajdź ) typ rozgrywek polegający na zabawie w "chowanego " . Cały team TT chowa się po jakieś mapy ,a CT przeważnie jest ich 2 szuka TT . Jeżeli CT znajdzie jakiegoś TT pyta go o kolor jeżeli ten zgadnie to przeżyje ,jeżeli nie to CT go zabija . Jeżeli uda Ci się tak schować, że przeciwnik Cię nie znalazł bądź odgadłeś kolor to w "nagrodę" jesteś CT i się możesz z nimi "pobawić " .

War3FT - zapewne wielu grało w grę Warcaft3 . Mod polegający na wybieraniu z pośród 8 ras ( nieumarły , człowiek , ork ,nocny elf , krwawy mag , myśliwy cienia , wartownik , pan krypty ) jednej rasy . Każda rasa ma odpowiadające skille , tak jak na większości podobnych modów Expienie i zdobywanie umiejętność (max 10 lvl).

SHM - Super Hero Mod może nie którzy grali na tym modzie? Mod polegający na wybraniu bohatera i zdobywaniu lvl'i . Za każdym nowy lvl'em ( max 10 ) możesz sobie wybrać jednego bohatera . Bohaterowie mają odpowiednie dla siebie skille i super skille które się binduje ( nie wszyscy bohaterowie je mają ) . Jeżeli ma się już 10 lvl i wybrane 10 postaci możesz użyć TYLKO 3 super skille danego bohatera . Po prostu trzeba wybrać ,którego bohatera chcesz żeby mieć za super skilla . Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej do po prostu wejdźcie na serwer z tym Modem .

DM - DiabloMod polegający również na expieniu i zdobywaniu doświadczenia . Mod jest oparty na grze Diablo 2 . Wybierasz sobie postać z pośród siedmiu ( mag , paladyn , barbarzyńca , łowca, ninja, zabójca , mnich ) i zaczynasz "zabawę" .

DeathRun - Bieg Śmierci . Typ rozgrywek DeathRun polega na przejściu przez pewną mapę "żywy" nie wiedząc co kryje się po bokach ,pod nogami , nad nami . Opiera się trochę na modzie BH ,bo też wiele tu trzeba pokonać przeszkód . Jest dużo śmiechu i zabawy . Nie przekonacie się jak nie wejdziecie .

To by było na tyle , nie wiem czy napisałem wszystkie Typy Rozgrywek, ale nie wszystkie pamiętam . Mam nadzieję ,że dzięki opisowi tych typów rozgrywek bardziej sobie to przyswoiliście i już większość będzie wiedziała na czym polega dany MOD i typ rozgrywek .

Poradnik jest mojego autorstwa .

Pozdrawiam , diLL .
    "Musimy pamiętać ,że po nocy słońce na nowo wschodzi"
    [img]http/img22.imageshack.us/img22/403dill1.jpg[/img]

Przyjaciel
    Wow, widzę że się starasz. Lecz każdy mod widziałem. Tylko mógłbyś mi coś na pw/gg napisać o tym Pokemodzie? Bo słyszałem, grałem ale nie za bardzo wiem o co w tym biega..
    Pozdrowienia i liczę na pomoc. =P

Senior Member
    Przegląda
    to masz?
    Jest jeszcze Predator Mod. Też bardzo ciekawy
    Dodałbym jeszcze, że na serverach typu 4Fun jest przeważnie dużo pluginów.
    Ostatnio twoje poradniki robią na mnie wrażenie
    Super poradnik.
    Pozdro
    [scroll:b897afada8]Pamiętaj [you:b897afada8], jeśli Ci pomogłem kliknij [img]http/i42.tinypic.com/2u5qjk8.gif[/img][/scroll:b897afada8]

Senior Member
    Przegląda
    się wziąłem ??
    Poradnk bardzo ladny i przejrzysty JRK napisal ze zapomniales co predator mod ale takze o zombie mod

edit by diLL : PredatorMod nie napisałem bo zapomniałem , a ZombiMod dlatego iż napisałem że napisze jedne z najważniejszych . A na ZombiMod chyba każdy grać umie .
    [you:6dbb2660d1], kto jest królem Black Listy ??
    [img]http/img189.imageshack.us/img189/5445/298213090870126.jpg[/img]

Przyjaciel
    Przegląda
    Sieradz
    Poradnik na 6+: Jest mod, tłumaczenie, opis bardzo przejrzysty i wszystko napisałeś sam.. Można pozazdrościć takiego poradnika

PS: Od jutra szukam PokeModa do kolekcji bo nie widziałem tego xDD

Senior Member
    Przegląda
    Kraków/Niepołomice
    Nom nie ma co poradnik zarąbiaszczy :P
    [img]http/www.falcon_pl.republika.pl/csportal/awar3.jpg[/img]

Senior Member
    Przegląda
    bedziesz uciekac ??
    Nom się wie że poradnik zarąbiaszczy bo robił go wraz ze mną ;p Ale widać że dill się postarał
    [img]http/img.userbars.pl/141/28125.png[/img]
    [img]http/img44.imageshack.us/img44/7684/willy3.jpg[/img]
    [img]http/onepiece.com.pl/images/banner.png[/img]