Mo¿ecie pomy¶leæ, ¿e postawione pytanie jest idiotyczne, ale po przeczytaniu poni¿szego pisma poborowego do Prezydenta RP, zmienicie zdanie.

Wielce szanowny Panie Prezydencie,
Uprzejmie proszê o zwolnienie mnie z zaszczytnego obowi±zku pe³nienia s³u¿by wojskowej ze wzglêdu na trudn± sytuacjê rodzinn±, w jakiej siê znalaz³em. A mianowicie:
Mam 24 lata i o¿eni³em siê z wdow± w wieku lat 44. Moja ¿ona ma córkê w wieku lat 25. Tak siê z³o¿y³o, ¿e mój ojciec o¿eni³ siê z córk± mojej ¿ony. Tym samym, mój ojciec sta³ siê moim ziêciem, gdy¿ po¶lubi³ moj± córkê. W zwi±zku z tym jest ona jednocze¶nie moj± córk± i macoch±.
Mojej ¿onie i mnie urodzi³ siê w styczniu syn. To dziecko jest bratem ¿ony mojego ojca, czyli jego szwagrem. Jednocze¶nie, bêd±c bratem mojej macochy, jest moim wujkiem. Czyli mój syn jest moim wujkiem.
¯ona mojego ojca, czyli moja córka, powi³a na Wielkanoc ch³opczyka, który jest jednocze¶nie moim bratem, gdy¿ jest synem mojego ojca, i wnukiem, poniewa¿ jest synem córki mojej ¿ony.
Jestem wiêc bratem mojego wnuka, a bêd±c mê¿em te¶ciowej ojca tego dziecka, pe³niê jakby funkcjê ojca mojego ojca, pozostaj±c bratem jego syna. Jestem wobec tego w³asnym dziadkiem.

Dlatego te¿ proszê uprzejmie Pana Prezydenta o zwolnienie mnie ze s³u¿by wojskowej, gdy¿, o ile mi wiadomo, prawo nie zezwala powo³ywaæ do wojska jednocze¶nie dziadka, ojca i syna z jednej rodziny.
Wierz±c w zrozumienie mojej sytuacji przez Pana Prezydenta pozostajê z powa¿aniem.

XYZ

¬ród³o: www.cala-prawda.pl