Majowie poprzez składanie ludzi w ofierze, i dyskrimanację ze względów przynależnosci do poszczególnej kasty doprowadzili do wojny domowej, po której się nie podnieśli. Potem z łatwością Hiszpanie(bądź Francuzi, a może nawet Portugalczycy) ich podbili.Zamieszczone przez Seele ^
A wszystko przez ich fanatyczne oddanie religi. Składanie TYSIĘCY ludzi w ofierze(w XII wieku, ich miasta liczyły po 100-170tys mieszkanców, podczas gdy Paryż, czy Londyn po 30tysięcy)
p.s. seele, nie jest to moja dziedzina. Ale nie można wierzyć fanatykom. Którzy zabijali z przyjemnością.
[ Dodano: 12-11-08, 16:16 ]
Tak mówią, ale tego się nie da naukowo udowodnic. A w mity o skończeniu świata nie ma co wierzyć. Selle mozemy sie zalozyc o piwo że koniec swiata nie nastąpi. jesli Ty wygrasz.. no coz.. napijemy się w lepszym swiecie. Jezeli ja to sie ustawimy i podyskutujemy.. :PZamieszczone przez Seele ^
Dodam ostanie moje slowa, Jedyna przepowiednia w ktorą wierze, to proroctwo Nostrodamusa. Bo do tej pory wszystkie jego przepowiednie się spełniały.

Odpowiedz z cytatem