[b]1) Na forum jest możliwość oglądania filmów z youtube bez konieczności opuszczania naszej witryny. Zapraszam wszystkich do przeczytania poradnika na temat tego nowego ulepszenia. Jak wrzucać na forum filmy z youtube ?
2) Na forum pojawiły się tagi. Zapraszam do tematu w którym jest opisane jak prawidłowo się nimi posługiwać. Jak prawidłowo posługiwać się tagami ?
3) Zrezygnowaliśmy z współpracy z firmą gameserv.pl Powody: Niedotrzymanie warunków umowy. Zmniejszenie ilości slotów. Kontakt gorszy niż Poczta polska. Na dane do logowania czekaliśmy kilka dni po czym odpowiedź była wymijająca a my odsyłani na ich kolejny e-mail i dział i tak trzy razy. Wiadomości mailowe przypominały pismo dzieciaka z zerówki pełno błędów brak znaków interpunkcyjnych. Serwer był niestabilny. Co chwile maile dotyczące że będą pracę że wszystko już naprawione zmiany serwerów IP generalnie porażka. Podsumowując = DNO i 10 metrów mułu!
4) Plany przyszłościowe
Forum obecnie stoi we Francji. Pewnie się zastanawiacie dlaczego Francja a nie Polska ? Jest to spowodowane tym że koszty są znacznie mniejsze a parametry wysokie. Wpływ na to ma wiele czynników np zużycie transferu obciążanie serwera dostępne miejsce na pliki. Postawiłem na ten hosting ponieważ jest mimo to szybki i stabilny. Niestety nie mamy możliwości wysyłania mailingu ponieważ ta i inne opcje zostały zablokowane nieodwracalnie przez Hostingodawcę. Każda taka próba lub inna metoda wiąże się z blokadą konta na kilka dni. (Teraz rozumiecie dlaczego początkiem kwietnia forum było niedostępne przez około 2 dni..) To w ramach poinformowania was na czym stoimy i jak sytuacja wygląda. Większość firm sponsorujących serwery gier wymaga masowego mailingu.
Zdecydowałem że w chwili upływu abonamentu który skończy się w Sierpniu zostanie wykupiony hosting w Polsce. Pe profesionalnego serwera.. Nie zawsze najbardziej znany oznacza najlepszy..oprawi się jakość i szybkość a to są bardzo istotne rzeczy. Rozpoczołem drobne badanie rynku w poszukiwani profesionalnego serwera.. Nie zawsze najpopularniejszy oznacza najlepszy..