Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Fantastyka ?

Przyjaciel
    Przegląda
    Wrocław

Fantastyka ?

Czy znajdę tu na forum kogoś, kto interesuje się szeroko pojędą fantastyką/fantasy ?
    Od D&D, FR, L5K przez Literaturą Fantasy po Konwenty Fantastyczne w Polsce ?
    Wpisywać się tutaj jako graczel, interesanci, pasjonaci.

Przyjaciel
    Przegląda
    Kłaj
    Wiem na 100% ze takie Fantasy Eragon lubi czytac ;] Lotr , Eragona itp..
    [img]http/img29.imageshack.us/img29/100beztytuudag.png[/img]
    "Przyjaźń z kobietą zawsze kończy się miłością."H.Sienkiewicz

Przyjaciel
    Przegląda
    redtube.com
    Ja lubię czytać książki fantastyczne :P

Przyjaciel
    Przegląda
    Wrocław
    Cytat Zamieszczone przez HaShU
    Wiem na 100% ze takie Fantasy Eragon lubi czytac ;] Lotr , Eragona itp..
    To wiem Nie raz z nim rozmawiałem na ten temat.

Bestia również siedzi w fantasy.

Ale szukam nowych ludzi. Być może nawet współpracowników do stworzenia portalu fantasy.

Przyjaciel
    Przegląda
    redtube.com
    Cytat Zamieszczone przez Falcon
    Ale szukam nowych ludzi. Być może nawet współpracowników do stworzenia portalu fantasy.
    Falcon czy ty jesteś ślepy czy cuś :P .. . . .. . .. Jak coś to ja też chętny :P

Przyjaciel
    Przegląda
    GŚ !! Bytom.
    LD, OOBE, te tematy nie kto inny jak JA ;D
    [img]http/www.lolgifs.com/pictures/d940811d9652839.gif[/img]

Przyjaciel
    Przegląda
    Kłaj
    Cytat Zamieszczone przez NeU
    LD, OOBE, te tematy nie kto inny jak JA ;D
    Ja Umie Oobe ;D widziales mnie w Nocy xD

Przyjaciel
    Przegląda
    GŚ !! Bytom.
    oobe sie nie umie tylko sie osiaga/dochodzi jednym slowem odlatuje ;D
    Dla ciekawych
    OOBE (ang. out of body experience, doświadczenie poza ciałem) - wrażenie postrzegania świata spoza własnego ciała fizycznego. Osoby będące w stanie OOBE twierdziły, że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ich ciała spoczywały nieruchomo. Zjawisko to występuje często pod wpływem pewnych silnych substancji psychoaktywnych zwanych dysocjantami (choć osiąganie OOBE nie jest wykluczone przy użyciu substancji innego rodzaju), przy określonych zaburzeniach świadomości, a także może pojawiać się w świadomych snach; część osób doświadcza jednego lub kilku krótkich epizodów w ciągu życia bez żadnych wyraźnych przyczyn; inni zaś deklarują umiejętność wywoływania ich świadomie, np. za pomocą medytacji.

W świetle nauki opuszczenie ciała przez świadomość jest nierealne i teoretycznie niemożliwe, a doświadczenia tego typu odbywać się mogą tylko w obrębie ludzkiego mózgu, mimo iż ich pozorny realizm sugeruje coś innego.

Czyli nasze cialo niefizyczne odkleja sie od ciala fizycznego,
    Czyli dusza wychodzi z ciala^^
    [img]http/www.lolgifs.com/pictures/d940811d9652839.gif[/img]

Przyjaciel
    Przegląda
    Reymonta 22.
    Cytat Zamieszczone przez NeU
    oobe sie nie umie tylko sie osiaga/dochodzi jednym slowem odlatuje ;D
    Dla ciekawych
    OOBE (ang. out of body experience, doświadczenie poza ciałem) - wrażenie postrzegania świata spoza własnego ciała fizycznego. Osoby będące w stanie OOBE twierdziły, że mogły się poruszać, dokonywać obserwacji i komunikować z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ich ciała spoczywały nieruchomo. Zjawisko to występuje często pod wpływem pewnych silnych substancji psychoaktywnych zwanych dysocjantami (choć osiąganie OOBE nie jest wykluczone przy użyciu substancji innego rodzaju), przy określonych zaburzeniach świadomości, a także może pojawiać się w świadomych snach; część osób doświadcza jednego lub kilku krótkich epizodów w ciągu życia bez żadnych wyraźnych przyczyn; inni zaś deklarują umiejętność wywoływania ich świadomie, np. za pomocą medytacji.

W świetle nauki opuszczenie ciała przez świadomość jest nierealne i teoretycznie niemożliwe, a doświadczenia tego typu odbywać się mogą tylko w obrębie ludzkiego mózgu, mimo iż ich pozorny realizm sugeruje coś innego.

Czyli nasze cialo niefizyczne odkleja sie od ciala fizycznego,
    Czyli dusza wychodzi z ciala^^
    Wiesz, że taki stan ciała/ducha jest możliwy naprawdę..?

Co do tematu, często gadałem z Falconem, ale moja wiedza o fantasy w porównaniu z jego, to tak jak porównywać profesora na uniwersytecie do przedszkolaka... =))

Uprawnienia umieszczania postów