Strona 1 z 3 12 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Wiedźmin

Mieszany widok

Przyjaciel
    Przegląda
    Reymonta 22.

Wiedźmin

Długoletnie oczekiwanie dobiegło końca! Dziś o północy miała miejsce premiera Wiedźmina - największej i najbardziej oczekiwanej polskiej gry komputerowej w historii!

Wiedźmin od początku planowany był jako gra, która przeniesie polski przemysł rozrywkowy na poziom światowy. Wszystko zostało podporządkowane temu celowi - od budżetu (ponad 20 mln złotych), przez liczebność zespołu developerskiego (70 osób + ok. 200 współpracowników), pomoc nominowanego do oscara Tomasza Bagińskiego (który stworzył intro i outro gry), aż po nakład - 100 tys. w Polsce i 700 tys. na całym świecie.

W efekcie powstała gra przewyższająca skalą większość polskich produkcji filmowych, takich jak np. "Pan Tadeusz". Rozmach gry zdecydowanie przekracza to co osiągnęło rodzime kino. Poza tym, Wiedźmin jest niecierpliwie oczekiwany nie tylko w całej Europie ale również w Stanach Zjednoczonych, Rosji i dalekiej Azji.

"Jesteśmy szczęśliwi, że efekt naszej ciężkiej pracy mógł w końcu ujrzeć światło dzienne. Włożyliśmy w Wiedźmina nasze serca i sądzimy, że gra okaże się wielką i bardzo pozytywną niespodzianką dla fanów RPG na całym świecie" - powiedział Michał Kiciński, Joint CEO CD Projekt. "Pierwsze opinie graczy i mediów jasno wskazują na to, że udało nam się osiągnąć cel".

I chyba już teraz można napisać, że ten wysiłek i determinacja opłaciły się! Pierwsze recenzje gry są niezwykle pochlebne i to zarówno ze strony rodzimych mediów, jak i dziennikarzy zagranicznych. O tym, czy obietnice twórców gry zostały spełnione, a Wiedźmin zawojuje nie tylko Polskę ale i świat, może się już teraz przekonać każdy, siadając przed komputerem.

Gra komputerowa Wiedźmin została stworzona przez rodzime studio CD Projekt RED w oparciu o prozę Andrzeja Sapkowskiego. Wydaniu gry towarzyszyło wiele dodatkowych wydarzeń. Pojawiła się m.in. niezależna od gry płyta muzyką inspirowaną Wiedźminem i światem wykreowanym Przez Andrzeja Sapkowskiego (w jej nagraniu wzięli udział artyści tacy jak Vader, Rootwater, czy Habakuk), gra na telefony komórkowe, gra karciana, limitowana seria telefonów Samsung, kości do gry, wznowienie komiksu Bogusława Polcha i Andrzeja Parowskiego. W przygotowaniu nowy komiks autorstwa Przemysława Truścińskiego, oraz gra flashowa. Od kilku dni w sieci Multikino przed wybranymi filmami można również oglądać film Tomasza Bagińskiego pt. Wiedźmin - stanowiący jednocześnie intro gry.

Więcej informacji o grze na www.thewitcher.com
    Wiąże z tą grą spore nadzieje..

Przyjaciel
    Przegląda
    ...
    Ja czekam na NFS . Wiele gier przez recenzje i opisy, zapowiadało sie fajnie... A wyszlo lipnie. Poczekajcie na kometarz osoby ktora w nia zagrała.

Przyjaciel
    Przegląda
    Reymonta 22.
    Andri, ja mam tą gre, brat kupił w dniu premiery, jest 10x lepsza od wszelkich Gothiców, Morrowindów i innych gier tego typu.. ;D

Przyjaciel
    Przegląda
    brać towar ??
    no msuze ja pozyczyc od kumpla i oblukam
    .

Przyjaciel
    Przegląda
    Reymonta 22.
    Heh, Mój brat gra nonstop, i nie moge sie na kompa wbić :P ale klimat zajebi***, nie ma 2 takiej gry, lepsza 10x od wszelkich Gothiców, Morrowindów, Neverwinterów etc.
    Tam takie teksty lecą, a walka wygląda lepiej niż w Prince of Persia, do tego Fabuła rodem z Gothic 1..

Najlepsza gra cRPG jaka kolwiek powstała - takie moje zdanie.

Przyjaciel
    Przegląda
    brać towar ??
    jak tak mowisz to jutro ide do kumpla albo nawet dzis
    ty to otworz stronke internetowa z recenzjami demkami itp.
    .

Senior Member
    Przegląda
    wroclaw
    Mnie ta gra strasznie rozczarowala. Tyle zapowiedzi a tu kolejny badziew. Straszne. Ale to tylko moje skromne zdanie. Jak dla mnie gra do kosza!

Przyjaciel
    Przegląda
    Reymonta 22.
    Cytat Zamieszczone przez polska753
    Mnie ta gra strasznie rozczarowala. Tyle zapowiedzi a tu kolejny badziew. Straszne. Ale to tylko moje skromne zdanie. Jak dla mnie gra do kosza!
    Heh, każdy ma swoje zdanie, mnie do 2 rozdziału sie średnio spodobała, ale od 2 rozdziału powstała najlepsza fabuła w histori gier, nawet lepsza niż w Gothic 1, czy NWN2...

P.S. przeszedłeś całą grę, czy oceniasz ją na podstawie godziny grania?
    P.S.2 skoro gra jest do kosza to czemu przez miesiąc sprzedało się 700tys. egzemplarzy? (wynik lepszy niż G3)

Senior Member
    Przegląda
    wroclaw
    Eragon wiesz :P każdy ma swoje zdanie :P a no i w gierke grałem jakis tydzien:P

Przyjaciel
    Przegląda
    brać towar ??
    jutro daje qmplowi płytę i pojutrze wiedźmin ;]
    .

Strona 1 z 3 12 ... OstatniOstatni