Więc tak, LazLo, sry że na gg nie napisałem, ale poprostu brak czasu.. I to nie jest głupie tłumaczenie...

Po pierwsze sporo żalezy od Płyty głównej, Najlepiej by sprawdziła sie Płyta Asusa, M2N4-SLI (ręcze za nią bo sam taką mam) Co do procka brak zastrzeżeń, sam mam procek Troszeczke lepszy od tego co Ty masz, i też jestem zadowolony, Mimo że Procki AMD nie mogą się równać z Prockami Intela. Jeżeli chodzi o ram, to proponuje odrazu zakupić 2x - DDR2 1GB DualKit żeby te 2GB ram już było. Co do karty.. no cóż, Twierdze, że nie konieczny jest zakup FG6100 Zint. ale to Twoja wola, Co do GF 8600 to żalezy od Twojej płyty głównej. Ale raczej ten dodatkowy GF 8600, powinien podejśc, (ale nie na 100%, lepiej sie fachowca zapytać).

DDR2 Jest raczej na miejscu, ale jest też możliwe że DDR3 w zupełnosci wystarczy.

Odrazu mówie że nie jestem expertem, własnego kompa to ja zrobiłem konfiguracje, i każda gra chodzi bez zarzutu, nawet Crysis chodzi na High.

P. S. LazLo, jak chcesz to Ci moge zrobić kompa, (tzn sprzęt wybrać najlepszy, na daną cene) Tylko wpierw mi podaj jakie fundusze możesz przeznaczyć.

P. S. 2 nie potrafilem dokładnie odp. na Twoje 2 pytanie.