[img]http/merlin.pl/images_big/24/1755520.jpg[/img]

Przes³ucha³em wersjê internetow± najnowszego albumu Grammatika pt. "Podró¿e" i zastanawiam siê, czy jest w ogóle sens rozpisywaæ siê na temat tej p³yty? Có¿, mo¿e napiszê krótko: po niedzieli biorê pieni±¿ki i idê do sklepu po orygina³. "Podró¿e" to jedna z nielicznych p³yt, które przypominaj± mi stare, dobre lata polskiego rapu. Klasyczny klimat Grammatika z lekka okraszony nowoczesno¶ci± - ¶wietna mieszanka. P³ytê "Podró¿e" promowa³ singiel "Stracone dzieciaki" - powiem szczerze, ¿e nie¼le wybrali utwór na promo. Singiel z pewno¶ci± nie zniechêca tych, którzy lubi± stare klimaty, a dodatkowo powinien zachêciæ s³uchaczy gustuj±cych w nowocze¶niejszych brzmieniach. Na tracklistê sk³ada siê tuzin kawa³ków: to wcale nie jest ma³o, bo jest to tuzin rapu w najlepszym wydaniu! Nie papka x 20, ale wypas x 12. Dwa traki szczególnie mnie ujê³y: "Rozmowa" i "Nigdy wiêcej" - po prostu stary, dobry, lirycznie-refleksyjny Grammatik

Tracklista
01. W drodze
02. Stracone dzieciaki
03. Rozmowa
04. Telefony (go¶cinnie Diox)
05. A wy (go¶cinnie Pelson, W³odi)
06. Chwila
07. ¦mieci
08. Nigdy wiêcej
09. Ile jeste¶ w stanie...
10. Wiem kim jestem
11. Kamienie
12. 50 dróg

¼ród³o: szuman.eu

P.S. s³ysza³ kto¶ z was t± p³yte?? piszcie wasze opinie ja osobi¶cie jej jeszcze nie s³ucha³em.... ale zanied³ugo mam zamiar...