Zobacz pełną wersję : Problem z połączeniem
^HaXioR^
09-08-2008, 15:09
SIema,mam problem ze steamem.Kupiłem niedawno całą grę.Odazu po instalacji zaczełem tracic połacznie z serverem a w grze wyskakiwało ze stracono połaczenie albo czas sie skonczył.Teraz gdy chce wejsc na server odrazu mi wyskakuje czas miną albo stracono polaczenie.Dodam ze z ns to samo się dzieje.Potrzewbuje waszej pomocy...Moze to wina routera?Jesli tak to powiedzcie jak mam go ustawic:)) Pozdrawiam
^HaXioR^
09-08-2008, 16:18
Właśnie nie wiem mam nowy router internet chodzi jak nalezy a zaczeło się tak dziać od kiedy zainstalowałem steama
a moze blokuje ci anty virus neta ??? zablokowales moze dostęp do neta steamowi ??? sprawdz to przeinstaluj steam i daj odblokuj jak wlonczysz pierwszy raz steam i cs :) bo moze ci blokowac ruzniesz zapora virewall
^HaXioR^
15-08-2008, 16:30
Sory ale nie mam zadnego anty virusa...Przeinstalowałem system na nowo i to samo sie dzieje a jak wylaczyc tego firewall-a?
firewall to z systemem ci sie wlancza :) dajesz wyjscie i gitara albo poszukaj i od instaluj :) ale watpie zeby szlo bo to jest w systemie wgrane ;/ musisz poszukac opcji i zaznaczyc zeby ci nie blokowalo jak pomoglem daj pomogl /;)
firewall to z systemem ci sie wlancza :) dajesz wyjscie i gitara albo poszukaj i od instaluj :) ale watpie zeby szlo bo to jest w systemie wgrane ;/ musisz poszukac opcji i zaznaczyc zeby ci nie blokowalo jak pomoglem daj pomogl /;)
Napewno nie pomogło, w Routerze się nie da się Firewalla wyłaczyć na hoscie, (czyt na 1 kompie) musisz się pobawić w konfiguracji, ale jeżeli nie mialem z tym do czynienia nie zrobisz tego zbyt prędko.
Shift - jak masz router to jest tak, że Firewall jest zainstalowany na routerze i nie da sie go usunąc w ten sposób co Ty mówisz..
Mi się wydaje, że jak instalowałeś steama i tam miałeś do wyboru model54 coś takiego i inne wybrałeś złe, musisz wybrać tak, żeby odpowiadało twojemu internetu, proponuje na nowo wgrać steama i zmienić tam połaczenie
pomogłem wiesz co zrobić :P
hq, steam ci wtedy ustawia parametry typu rate, cl_rate, cl_updaterate itd.
prawdopodbnie winny jes router, jak go ustawić to ci nie powiemy :) Każdy router jest specyficzny ;)
heh, to Ci nie pomogę sry