Sprawa meczu aSpera Gamers vs. Hunters of Heads
No więc uwaga. Jest kłótnia między dwoma teamami ponieważ jedna z drużyn nagięła zasady (dla jednych bardziej, dla innych mniej) a mnie przyszła rola ich ogarnąć.
Mam nadzieję, że strony się pogodzą i nie będą się nienawidzić z powodu meczu i zrozumieją mnie w tej sytuacji dlaczego jest tak anie inaczej.
Zacznijmy od tego co wpłynęło na mój werdykt:
- to opinia doświadczonego gracza, stałego forumowicza, obiektywnej osoby, będącej poza turniejem,
- to pkt.5 regulaminu turnieju wprost z "zabrania się":
Cytat:
"5. Używanie przedmiotów Kret (MOLE), Kameleon i Zwój Przywrócenia (Scroll of respawn) jest zabronione i karane wykluczeniem z turnieju."
.. w sensie nie innym niż = (można otrzymać karę wykluczenie turnieju ale nie trzeba w zależności od okoliczności)
- zachowanie obu stron na serwerze, na forum jak i podczas rozmowy ze mną (bez nicków, bo każdy wie do czego dążył):
aSpera Gamers:
2 osoby które przyznały się do popełnienia błędu i same się ukarały za to
2 osoby które milczały i nie podburzały do kłótni
1 osoba która starała się udowodnić swoje racje na temat skillu maga i teraz już wiemy że te racje ma
Hunters of Heads:
1 osoba która się nie wtrącała
1 osoba kłócąca i spamująca w sb
1 osoba uspokajające wszystkie inne
2 osoby które starały się wskórać coraz to większą karę i starające się udowodnić swoje racje o skillu maga której nie mają
- demko które jest dowodem że wskrzeszenie 3 osób na raz jest możliwe: 1 runda po zmianie teamów minuty 26-28 zostają wskrzeszeni Dalkan, shooting star, Willy
... więc
1. Odnotowałem że scroll został użyty 2 razy. Za każdym razem było przeproszenie i zdanie "sorki przypadkowo, to tak z przyzwyczajenia" Za każdym razem osoba się przyznała i godziła się na karę, za każdym razem zachowanie tych osób było nienaganne, ale użycie scrolla dwukrotnie to poważne wykroczenie.
2. Zaniepokoiło mnie zachowanie (i teraz mówię serio) drużyny Hunters of Heads którzy przed meczem twierdzili że grają dla przyjemności i czystej rywalizacji. Żądali wręcz po meczu kary najsurowszej i na próżno zaśmiecali sb postami typu "." które musiałem usuwać. Próbowali dowieść że nie można ożywiać kilku osób = bez skutku. Żądali oni wykluczenia z turnieju aSpery, której zachowanie mile mnie zaskoczyło bo nie wyzywali, nie kłócili się, przyznali się do winy i okazali skruchę.
.. dlatego zważając na zachowanie obu drużyn i na czyn którego się dopuścili karą będzie 6 przegranych rund na rzecz przeciwnika co daje nam wynik meczu w postaci minimalnej wygranej:
aSpera Gamers 13:11 Hunters of Heads
... mam nadzieje że wszyscy rozumieją mnie dlaczego werdykt jet taki a nie inny i że każdy okaże wyrozumiałość i nie będzie miał do mnie żadnej urazy. Jeżeli nie to trudno...