-
Problem - Admin
Może to nie jest problem tylko małe pytanko na temat admina na serwerze cs 1.6 ns :)
a więc :
1)Jeżeli dostane Admina na Nick , to jeżeli zmienię nick to trzeba na nowo podać 'head adminowi' na jakim nicku mam mieć admina czy Admin sam mi przejdzie na nowy nick?
2)Mam NEO i zmienne ip ;P czy można mi dać admina na IP? ( ponieważ w neo zmienia się tylko końcówka ip'eka)
Prosiłbym o szybką odpowiedz , z góry dzięki :)
-
Jezeli dostajesz admina to piszesz do H@ na jaki nick go chcesz i haslo
Wybierasz jaki chcesz nick na ktorym bedzie admin
wtedy wpisujesz do Confingu prawie na samym dole setinfo "_pw" "haslo"
i wtedy mozesz sie cieszyc adminem i mozesz byc prawie pewny ze nikt ci na niego niewejdzie.. :D Potem mozesz zbindowac sobie amxmodmenu by szybciej lapac cziterow itp.
A na 2 Pytanie to ja sie nigdy niespotkalem zeby dostac admina na IP, mysle ze to by sie niesprawdzilo :->
JEZELI pomoglem kliknij "pomogl"
-
Aha ok :) a jeśli dostane tego admina na nick i hasło :) a chciałbym sobie zrobić nowy nick :) to co wtedy?
-
TZn to jest tak. Podajesz nick na ktorym chcesz miec admina a jezeli zmienisz nick to go jakby tracisz dopuki niezmieniasz na ten ktory wyslales H@ lub napiszesz do niego zeby ci zmienil i tyle :]
-
Golus, wytłumaczę Ci to lepiej może xD
To tak. Gdy wybierasz adma na nick i hasło to H@ dajesz nick na jakim grasz + hasło,
gdy H@ przydzieli Ci już adma wpisujesz na samiutkim dole (pod tym exec userconfig.cfg)
setinfo _pw "hasło" w configu bez ""
Zapisz zmiany w cfg, daj prawym właściwości i zaznacz plik tylko do odczytu i zastosuj.
Teraz wchodzisz na CS i w konsoli wpisujesz setinfo _pw hasło (nie kiedy trzeba)
Co do 2 pytania. Jest coś takiego jak admin na IP H@ przydziela tobie adma na IP + hasło, wtedy będziesz mógł mieć każdy nick i zawsze będzie Ci działał amxmodmenu.
Kminisz? Myślę, że tak :-P
-
ale Ty nie możesz mieć adma na IP, bo masz zmienne, ewentualnie możesz dostać adma na STEAM ID.
Ale rzadko kiedy daje się adma na IP lub STEAM IP
-
Ok czaje bazę , dzięki za pomoc :)
pozdro.
[ Dodano: 21-01-09, 16:37 ]
Niestety mam jeszcze jeden problem ;P mój kumepl kupił serwa , wgral amx'a i wszystko ok, lecz gdy dodaje adminow to pisze mu ze jest aktywny , ja wpisuje w configu setinfo _pw "haslo" , pozniej gdy na serwie chce to wpisac w konsoli to nci sie nie dzieje i nie moge miec admina :| wie ktos w czym problem?
-
Powinnes poddac nowy nick h@ dla ciebie lepsze by bylo zebys dostal admina na nick i haslo. Gdy juz go dostaniesz przed wejsciem na serv wpisujesz w konsoli setinfo_pw twojehaslo
-
Golus, ps. możesz mieć tylko jedno hasło. Czyli jak masz na swoim serwerze admina z hasłem "dupka" to na serwerze kumpla musisz mieć takie samo a nie inne ;].
-
Tak wiem mam jedno haslo , nigdy innego admina nie mialem ;d