Zobacz pełną wersję : Lepsze forum ? Propopopopozycje.
No to tak:
1. Nie wiem jak nazywa się ten dodatek ale chodzi mi o coś takie, że nad postem pokazuje się obrazek ze steama. Dokładniej nic i czy jest w grze itp.
2. Archiwum GG - bardzo przydatna funkcja, wstawicie to się przekonacie.
3. Zgłoszenia posta - jak użytkownik widzi post niezgodny z regulamin to go zgłasza naciskając na przycisk, który trzeba wykonać.
4. DODAJCIE AMXBANS i nie będziecie wtedy musieli robić tych śmiesznych blacklist.
Oczywiście rewolucją byłaby zmiana wyglądu forum. Mam na kompie 2 darmowe style, ten też jest darmowy i myślę, że któryś z tamtych byłby lepszy. Kolorystycznie to forum jest ponure i trzeba je zmienić. Tak samo jakieś lepsze emotikony - wszystko to wyjdzie na plus, ale potrzeba inicjatywy ze strony użytkowników.
ELO & PEACE.
KnifeMan
20-12-2009, 22:25
3. Zgłoszenia posta - jak użytkownik widzi post niezgodny z regulamin to go zgłasza naciskając na przycisk, który trzeba wykonać.
Ta funkcja jest tylko trzeba się przyjrzeć... jak byłem mały to zgłaszałem posty ;dd
Ty faktycznie ; D Ale ten przycisk tak czy siak trzeba by było zrobić bardziej widocznym ;P
ja jestem za przydała by się taka rewolucja i nie tylko forum
Nr jeden, potrzebny zastępca ex0na, nie ma co ukrywać, musi to być osoba która ma posłuch wśród ludzi, i zna sie na rzeczy...
korni007
21-12-2009, 06:50
Czyli eragon :-P A co do zmian to jestem za!
Mam kolejny pomysł....
Zamiast czarnego tła można wstawić coś bardziej kolorystycznego. Na przykład czarny obrazek z białym napisem CS-PORTAL.NET ?
KnifeMan
21-12-2009, 08:16
Eragon na J@. ;]
Tylko musicie go przekonać bo ja znam jego zdanie. ;d
Usunąć działy cs 1.5, cs2d, one są tutaj zbędne i tak większość się tym nie interesuje i mało kto tam zagląda.
korni007
22-12-2009, 14:59
Moim zdaniem dobrze by było zrobić jakiś system nagradzania inny niż "pomógł' tylko jak na niektórych forach coś się daje userowi za "inteligentnego posta". Może coś typu "daj kamienia:P" albo za pomoc user dostaje 1 ammo :-P Takie coś jest lepsze niż zwykłe pomógł.
Moim zdaniem dobrze by było zrobić jakiś system nagradzania inny niż "pomógł' tylko jak na niektórych forach coś się daje userowi za "inteligentnego posta". Może coś typu "daj kamienia:P" albo za pomoc user dostaje 1 ammo :-P Takie coś jest lepsze niż zwykłe pomógł.
Zbędne. Standardowe pomógł jest lepsze od piw, naboi, cukierków i haszyszu.
MR.GIBON
22-12-2009, 21:12
Co do haszu to nie mam nic przeciwko :-D . Daj jointa hahaha :-P
Co do haszu to nie mam nic przeciwko :-D . Daj jointa hahaha :-P
I skąd Ty masz taką range ? Testmod, a nabija sobie posty zbędną wypowiedzią w poważnym temacie... moim zdaniem można też wywalić dział mapping, bo tam nikt nie zagląda, co najwyżej raz na rok post wpadnie :-P
Imprezy z esportu też ucichły... TEST MODZI DO PRACY ?
korni007
23-12-2009, 09:28
Proponowałbym rozkręcić dział Amxx, gdyż wiele ludzi szuka pluginów, gotowych paczek amxx i wiele innych. Na pewno an forum jest wiele osób które znają się na amx więc zachęcam do roboty :]
Proponuję wybranie 5 osób, KTÓRE ZOBOWIĄŻĄ SIĘ DO COTYGODNIOWEGO wrzucania 10 linków na inne fora. Osoby te mogłyby mieć slota na serwerze. Jeśli Admini się zdecydują to stworzymy podforum i tam będziem wrzucać linki z każdego tygodnia. ALE TO TRZEBA PRĘŻNIA DZIAŁAĆ POWTARZAM !
KnifeMan
24-12-2009, 13:36
Proponuję wybranie 5 osób, KTÓRE ZOBOWIĄŻĄ SIĘ DO COTYGODNIOWEGO wrzucania 10 linków
Lepiej na każdy tydzień inne osoby. ;]
MR.GIBON
24-12-2009, 13:45
Za duża zamota z wybieraniem co tydzień . Zrobić np. range " Reklamiarz " i zebrać 5 chętnych osób do tej grupy , których obozowiskiem będzie po 10 linków co tydzień .
RANGA - LINKER I TE 5 OSÓB REKLAMUJE.
Dużo ciekawych pomysłów. Niektóre przesadzone. Pamiętajcie że im więcej bajerów tym bardziej obciążamy forum serwer i jest większe prawdopodobieństwo na uszkodzenie bazy oraz struktury plików. Ponadto wydłużamy czas wczytywania się forum i wszystko wolniej chodzi.. Miejcie to na uwadze! :-)
Propozycji jest zbyt dużo żeby wszystkie naraz brać pod uwagę. Więc zacznijmy od kilku spraw.
Na pewno w grę wchodzi reorganizacja działów. Counter Strike 2D i Counter Strike Online zostaną zmniejszone do postaci jednego działu ( zysk? z dwóch kategorii zostanie jedna i z 6 działów zostaną 2..) Będzie to miej więcej wyglądało np. w ten sposób..:
Couter Strike all
- Counter Strike 2D
- Counter Strike Online
Więcej miejsca mniejsze forum :-)
Dział CS 1.5 też ulegnie delikatnemu zmniejszeniu obetnę albo połączę kilka działów w jeden.
Planuje jeszcze rozbudować forum i kilka działów..
Forum dyskusyjne:
- Motoryzacja
- Hardware
- Artykuły ( będzie to dział gdzie będą róże artykuły dotyczące komputerów życia codziennego nie związane z CS )
Oraz brakuje mi działu:
sXe albo typowo dział o anty cheatach! Jak się bronić co robić jak instalować itp..
Co sądzicie o tych zmianach ? Macie jakieś własne spostrzeżenia ?
Co do działu z antycheatami itp. to można zrobić podforum do HLDS.
Hardware itp. - super pomysł.
I również popieram zmniejszenie działu dla CS 2D i Online.
ex0n, wejdź jeszcze raz w skrzynkę odbiorczą i luknij jeszcze raz moją wiadomość z dnia 02-11-09, 16:31
może jeszcze kilka pomysłów dotyczących działów oblukasz xd
KnifeMan
26-12-2009, 22:14
Neu napisał fajne pomysły na PW Modom i ex0nowi. Czytałem to i mi to pasuje.
korni007
26-12-2009, 23:47
Tutaj skopiwowałem swój post z tematu "nowedziały-propozycje" dzieki czemu chciałbym przypomnieć owe pomysły. Może dobrze było nad nimi sie zastanowić. Tlko ten pomysł z "kupię/sprzedam? jest nie przemyślany.
Dodałbym następujące działy:
1.do counter strike 1.6:
- Ligi i Turnieje
-Oferty sponsoringu
2. do Konfiguracja serwerów:
-Mody
-sXe: download,poradniki,problemy
3.Grafika:
-tutoriale
-programy graficzne/dowload
tu przerobiłbym całe forum np. zamiast userbary,sygnaturki to na jedno np. "prace do oceny" i "prace do zlecenia
4.Dodałbym forum o telefonach komórkowych:operatorzy,oprogramowania itd.
5.Dział motoryzacyjny czyli dyskusja o wszystim co jeździ
6.Dział Kupie\sprzedam czyli mini csp allegro...
Edit: jeszze dział "turnieje cs-portal" czyli turnieje przez nas organizowane...
Prosze o wypowiedzi co o tym myślicie a szczególnie o rozpaczenie przez exona
pozdro korni007
Fajna opcja z urozmaiceniem i rozszerzeniem a zarazem uproszczeniem forum :)
ex0n, wejdź jeszcze raz w skrzynkę odbiorczą i luknij jeszcze raz moją wiadomość z dnia 02-11-09, 16:31
może jeszcze kilka pomysłów dotyczących działów oblukasz xd
Neu nie pamiętam tej wiadomości i mam skrzynkę wyczyszczoną.. :o Pamiętasz może co tam pisałeś ?
poszła jeszcze raz :cool:
neU, zastosujemy rozbudowę działu Downloads.
Hmm
Downloads
- Counter Strike 1.6
- Counter Strike Condition Zero
- Counter Strike 1.6
lub
Downloads
- Pełne wersje
- mapy
- Boty
- Dodatki
Macie jakieś pomysły jak to rozbudować żeby nie przesadzić a wszystko objąć ładnie zgrabnie w kilku działach ?
korni007 podoba mi się Twój pomysł odnośnie przebudowy działu grafiki.. :-)
Downloads:
- Gry
*cs 1.6
*cs condition zero
-Mapy
-Boty
-Inne (nieokreślone)
Przydałoby się zmienić wygląd forum... Jakieś żywsze kolory, coś takiego wesołego. Zmiana kolorów rang ? h@ serwera taki brzydki jest i ten znaczek "#" nie wiem po co.
Jest za ponuro ogólnie. Inne tło - białe, a czcionka czarna ? Na prawdę można zrobić rewolucje i bardzo to przyciągnie ludzi. Można też zrobić taki obrazek z napisem CS-PORTAL.NET i będzie on jako tło ?
I ktoś pisał wyżej żeby zrobić podforum o telefonach komórkowych. Myślę, że to będzie fajne. Dodawanie gier itp. Tapet... bardzo to rozrusza forum bo każdy z nas ma chyba komórkę? DZIAŁAĆ !
Ja jestem za tym pomysłem. Najbardziej tym z innymi grami zrobić jakiś nowy dział dla różnych gier i każdy by napisał w co gra lub co poleca, inne strony mogły by się też reklamować. Jest dużo gier które opisane na tym forum przyniosły by dużą popularność tematom i co za tym idzie forum. Ale z drugiej strony jest to forum o tematyce Counter Strike ale taki mały dział ogólnie o grach by chyba nie zaszkodził ;]. A co do kolorów to można było by coś pokombinować, żeby rangi i napisy były bardziej czytelne. Co do kolorku H@ zgadzam się z Marioszem to trochę nieczytelny jest bo troszkę wtapia się w tło.
Edit: Może czas na jakieś zmiany? Warto trochę zmodernizować forum.
BeneNati
31-01-2010, 18:08
Zamiast jednolitego tła można jakiś pattern CSP zrobić (np tak jak ma http://rzeznia.eu/). Tapety CSP też są w mojej galerii, chyba z 10. (http://www.forum.cs-portal.net/topics59/galeria-benenati-vt10214,50.htm#69655
Logo.. kiedyś robiłem logo CSP, ale dawno to było, szału ni ma
http://i46.tinypic.com/1h43mc.png
Niech ktoś będzie za to odpowiedzialny i porozdziela prace pomiędzy ludzi. Tak będzie najlepiej.
Przydała by się zmiana coś tego forum bo już takie same przez 2 lata ;ppp
Logo fantastyczne jak dla mnie. Forum obecnie jest ponure. Jedynie te żółte napisy coś rozweselają ale po 3 latach siedzenia tutaj zaczyna mi się kojarzyć z moczem :x
Także zmiana barw forum i gruntowne zmiany ! ;-)
Co do loga to mi tak się średnio podoba ;).
nie mówię że zrobię lepsze lecz wiem że ty BeneNati możesz zrobić na pewno lepsze . No chyba że innym się bardzo podoba :P
KnifeMan
01-02-2010, 17:18
Te rangi są dobre.
infinite
01-02-2010, 17:19
kolor rangi H@ to porazka :) i kolor forum mozna zmienic na weselszy, jakis jasny:)
I co z tymi zmianami ?
Serio trzeba coś zrobić...
Moim zdaniem trzeba dodać dział dotyczący telefonów komórkowych. Gry, tematy, motywy itp ;-)
Telefony komórkowe pod hardware ? :O
korni007
08-02-2010, 20:06
A ja bym nazwał ten dział GSM,a przydałby się dział też z demotywatorami...
Demotywatory to pod Humor ;-)
korni007
08-02-2010, 20:13
Już bardziej off topic, a tak nawiasem to demotywatory mają demotywować a nie rozśmieszać.
Mam także propozycję aby na dużych forach typu:
-wiaderko
-puchatek
-cscenter
-rzeznia
-board.counter-strike.pl
itd. zrobić jedną reklamę z siecią serwerów, dać na 4um i podbijać tematy pozytywnymi postami, jeśli się zgadzacie to jutro zrobie takie tematy na 7-8 forach i zaczniemy podbijanie....
Mac Gyver
08-02-2010, 23:20
Nowy styl forum. Mogę się nim zająć jbc.
Z AMXBANS instalacją nie ma problemu, zrobie to w 5 minut, ale problem jest z serwerami steam ns. Więc albo only steam albo nie ma amxbans.
Ja proponuje z działu "Serwery Team-Speak" zrobić dział "Serwery głosowe" i swoje serwerownie oraz firmy sprzedające serwery głosowe mogły się reklamować, a w temacie pisać przez jego nazwą : [TS], [VT], [TS/VT] i podawać swoje serwery.
Przykład: [TS] Serwery CSP.
Ja proponuje z działu "Serwery Team-Speak" zrobić dział "Serwery głosowe" i swoje serwerownie oraz firmy sprzedające serwery głosowe mogły się reklamować, a w temacie pisać przez jego nazwą : [TS], [VT], [TS/VT] i podawać swoje serwery.
Przykład: [TS] Serwery CSP.
Świetny pomysł który już został wprowadzony w życie.. :-)
Po naciśnięciu na guzik "CENTER" zamiast [center:0866af7d15][/center:0866af7d15] pokazuje się