PDA

Zobacz pełną wersję : Lepsze forum ? Propopopopozycje.

Mariosz
20-12-2009, 22:17
No to tak:

1. Nie wiem jak nazywa się ten dodatek ale chodzi mi o coś takie, że nad postem pokazuje się obrazek ze steama. Dokładniej nic i czy jest w grze itp.

2. Archiwum GG - bardzo przydatna funkcja, wstawicie to się przekonacie.

3. Zgłoszenia posta - jak użytkownik widzi post niezgodny z regulamin to go zgłasza naciskając na przycisk, który trzeba wykonać.

4. DODAJCIE AMXBANS i nie będziecie wtedy musieli robić tych śmiesznych blacklist.

Oczywiście rewolucją byłaby zmiana wyglądu forum. Mam na kompie 2 darmowe style, ten też jest darmowy i myślę, że któryś z tamtych byłby lepszy. Kolorystycznie to forum jest ponure i trzeba je zmienić. Tak samo jakieś lepsze emotikony - wszystko to wyjdzie na plus, ale potrzeba inicjatywy ze strony użytkowników.

ELO & PEACE.

KnifeMan
20-12-2009, 22:25
3. Zgłoszenia posta - jak użytkownik widzi post niezgodny z regulamin to go zgłasza naciskając na przycisk, który trzeba wykonać.

Ta funkcja jest tylko trzeba się przyjrzeć... jak byłem mały to zgłaszałem posty ;dd

Mariosz
20-12-2009, 22:28
Ty faktycznie ; D Ale ten przycisk tak czy siak trzeba by było zrobić bardziej widocznym ;P

kLUSKEN
20-12-2009, 22:37
ja jestem za przydała by się taka rewolucja i nie tylko forum

Eragon
20-12-2009, 22:49
Nr jeden, potrzebny zastępca ex0na, nie ma co ukrywać, musi to być osoba która ma posłuch wśród ludzi, i zna sie na rzeczy...

korni007
21-12-2009, 06:50
Czyli eragon :-P A co do zmian to jestem za!

Mariosz
21-12-2009, 07:28
Mam kolejny pomysł....

Zamiast czarnego tła można wstawić coś bardziej kolorystycznego. Na przykład czarny obrazek z białym napisem CS-PORTAL.NET ?

KnifeMan
21-12-2009, 08:16
Eragon na J@. ;]

Tylko musicie go przekonać bo ja znam jego zdanie. ;d

LazLo
22-12-2009, 14:44
Usunąć działy cs 1.5, cs2d, one są tutaj zbędne i tak większość się tym nie interesuje i mało kto tam zagląda.

Mariosz
22-12-2009, 14:47
@up.

Dokładnie.

korni007
22-12-2009, 14:59
Moim zdaniem dobrze by było zrobić jakiś system nagradzania inny niż "pomógł' tylko jak na niektórych forach coś się daje userowi za "inteligentnego posta". Może coś typu "daj kamienia:P" albo za pomoc user dostaje 1 ammo :-P Takie coś jest lepsze niż zwykłe pomógł.

Mariosz
22-12-2009, 15:00
Moim zdaniem dobrze by było zrobić jakiś system nagradzania inny niż "pomógł' tylko jak na niektórych forach coś się daje userowi za "inteligentnego posta". Może coś typu "daj kamienia:P" albo za pomoc user dostaje 1 ammo :-P Takie coś jest lepsze niż zwykłe pomógł.

Zbędne. Standardowe pomógł jest lepsze od piw, naboi, cukierków i haszyszu.

MR.GIBON
22-12-2009, 21:12
Co do haszu to nie mam nic przeciwko :-D . Daj jointa hahaha :-P

LazLo
22-12-2009, 21:17
Co do haszu to nie mam nic przeciwko :-D . Daj jointa hahaha :-P

I skąd Ty masz taką range ? Testmod, a nabija sobie posty zbędną wypowiedzią w poważnym temacie... moim zdaniem można też wywalić dział mapping, bo tam nikt nie zagląda, co najwyżej raz na rok post wpadnie :-P

Mariosz
22-12-2009, 21:27
Imprezy z esportu też ucichły... TEST MODZI DO PRACY ?

korni007
23-12-2009, 09:28
Proponowałbym rozkręcić dział Amxx, gdyż wiele ludzi szuka pluginów, gotowych paczek amxx i wiele innych. Na pewno an forum jest wiele osób które znają się na amx więc zachęcam do roboty :]

Mariosz
24-12-2009, 12:17
Proponuję wybranie 5 osób, KTÓRE ZOBOWIĄŻĄ SIĘ DO COTYGODNIOWEGO wrzucania 10 linków na inne fora. Osoby te mogłyby mieć slota na serwerze. Jeśli Admini się zdecydują to stworzymy podforum i tam będziem wrzucać linki z każdego tygodnia. ALE TO TRZEBA PRĘŻNIA DZIAŁAĆ POWTARZAM !

KnifeMan
24-12-2009, 13:36
Proponuję wybranie 5 osób, KTÓRE ZOBOWIĄŻĄ SIĘ DO COTYGODNIOWEGO wrzucania 10 linków

Lepiej na każdy tydzień inne osoby. ;]

MR.GIBON
24-12-2009, 13:45
Za duża zamota z wybieraniem co tydzień . Zrobić np. range " Reklamiarz " i zebrać 5 chętnych osób do tej grupy , których obozowiskiem będzie po 10 linków co tydzień .

Mariosz
24-12-2009, 14:52
RANGA - LINKER I TE 5 OSÓB REKLAMUJE.

ex0n
26-12-2009, 15:27
Dużo ciekawych pomysłów. Niektóre przesadzone. Pamiętajcie że im więcej bajerów tym bardziej obciążamy forum serwer i jest większe prawdopodobieństwo na uszkodzenie bazy oraz struktury plików. Ponadto wydłużamy czas wczytywania się forum i wszystko wolniej chodzi.. Miejcie to na uwadze! :-)

Propozycji jest zbyt dużo żeby wszystkie naraz brać pod uwagę. Więc zacznijmy od kilku spraw.

Na pewno w grę wchodzi reorganizacja działów. Counter Strike 2D i Counter Strike Online zostaną zmniejszone do postaci jednego działu ( zysk? z dwóch kategorii zostanie jedna i z 6 działów zostaną 2..) Będzie to miej więcej wyglądało np. w ten sposób..:

Couter Strike all
- Counter Strike 2D
- Counter Strike Online

Więcej miejsca mniejsze forum :-)

Dział CS 1.5 też ulegnie delikatnemu zmniejszeniu obetnę albo połączę kilka działów w jeden.

Planuje jeszcze rozbudować forum i kilka działów..

Forum dyskusyjne:
- Motoryzacja
- Hardware
- Artykuły ( będzie to dział gdzie będą róże artykuły dotyczące komputerów życia codziennego nie związane z CS )

Oraz brakuje mi działu:
sXe albo typowo dział o anty cheatach! Jak się bronić co robić jak instalować itp..

Co sądzicie o tych zmianach ? Macie jakieś własne spostrzeżenia ?

Mariosz
26-12-2009, 15:33
Co do działu z antycheatami itp. to można zrobić podforum do HLDS.

Hardware itp. - super pomysł.

I również popieram zmniejszenie działu dla CS 2D i Online.

neU
26-12-2009, 15:52
ex0n, wejdź jeszcze raz w skrzynkę odbiorczą i luknij jeszcze raz moją wiadomość z dnia 02-11-09, 16:31

może jeszcze kilka pomysłów dotyczących działów oblukasz xd

KnifeMan
26-12-2009, 22:14
Neu napisał fajne pomysły na PW Modom i ex0nowi. Czytałem to i mi to pasuje.

korni007
26-12-2009, 23:47
Tutaj skopiwowałem swój post z tematu "nowedziały-propozycje" dzieki czemu chciałbym przypomnieć owe pomysły. Może dobrze było nad nimi sie zastanowić. Tlko ten pomysł z "kupię/sprzedam? jest nie przemyślany.

Dodałbym następujące działy:
1.do counter strike 1.6:
- Ligi i Turnieje
-Oferty sponsoringu
2. do Konfiguracja serwerów:
-Mody
-sXe: download,poradniki,problemy
3.Grafika:
-tutoriale
-programy graficzne/dowload
tu przerobiłbym całe forum np. zamiast userbary,sygnaturki to na jedno np. "prace do oceny" i "prace do zlecenia
4.Dodałbym forum o telefonach komórkowych:operatorzy,oprogramowania itd.
5.Dział motoryzacyjny czyli dyskusja o wszystim co jeździ
6.Dział Kupie\sprzedam czyli mini csp allegro...
Edit: jeszze dział "turnieje cs-portal" czyli turnieje przez nas organizowane...
Prosze o wypowiedzi co o tym myślicie a szczególnie o rozpaczenie przez exona
pozdro korni007

onqu
27-12-2009, 02:42
Fajna opcja z urozmaiceniem i rozszerzeniem a zarazem uproszczeniem forum :)

ex0n
27-12-2009, 11:03
ex0n, wejdź jeszcze raz w skrzynkę odbiorczą i luknij jeszcze raz moją wiadomość z dnia 02-11-09, 16:31

może jeszcze kilka pomysłów dotyczących działów oblukasz xd

Neu nie pamiętam tej wiadomości i mam skrzynkę wyczyszczoną.. :o Pamiętasz może co tam pisałeś ?

neU
27-12-2009, 11:08
poszła jeszcze raz :cool:

ex0n
27-12-2009, 14:15
neU, zastosujemy rozbudowę działu Downloads.

Hmm

Downloads
- Counter Strike 1.6
- Counter Strike Condition Zero
- Counter Strike 1.6

lub

Downloads
- Pełne wersje
- mapy
- Boty
- Dodatki

Macie jakieś pomysły jak to rozbudować żeby nie przesadzić a wszystko objąć ładnie zgrabnie w kilku działach ?

korni007 podoba mi się Twój pomysł odnośnie przebudowy działu grafiki.. :-)

onqu
27-12-2009, 15:23
Downloads:
- Gry
*cs 1.6
*cs condition zero
-Mapy
-Boty
-Inne (nieokreślone)

Mariosz
31-01-2010, 15:44
Przydałoby się zmienić wygląd forum... Jakieś żywsze kolory, coś takiego wesołego. Zmiana kolorów rang ? h@ serwera taki brzydki jest i ten znaczek "#" nie wiem po co.
Jest za ponuro ogólnie. Inne tło - białe, a czcionka czarna ? Na prawdę można zrobić rewolucje i bardzo to przyciągnie ludzi. Można też zrobić taki obrazek z napisem CS-PORTAL.NET i będzie on jako tło ?

I ktoś pisał wyżej żeby zrobić podforum o telefonach komórkowych. Myślę, że to będzie fajne. Dodawanie gier itp. Tapet... bardzo to rozrusza forum bo każdy z nas ma chyba komórkę? DZIAŁAĆ !

Galardo
31-01-2010, 16:53
Ja jestem za tym pomysłem. Najbardziej tym z innymi grami zrobić jakiś nowy dział dla różnych gier i każdy by napisał w co gra lub co poleca, inne strony mogły by się też reklamować. Jest dużo gier które opisane na tym forum przyniosły by dużą popularność tematom i co za tym idzie forum. Ale z drugiej strony jest to forum o tematyce Counter Strike ale taki mały dział ogólnie o grach by chyba nie zaszkodził ;]. A co do kolorów to można było by coś pokombinować, żeby rangi i napisy były bardziej czytelne. Co do kolorku H@ zgadzam się z Marioszem to trochę nieczytelny jest bo troszkę wtapia się w tło.

Edit: Może czas na jakieś zmiany? Warto trochę zmodernizować forum.

BeneNati
31-01-2010, 18:08
Zamiast jednolitego tła można jakiś pattern CSP zrobić (np tak jak ma http://rzeznia.eu/). Tapety CSP też są w mojej galerii, chyba z 10. (http://www.forum.cs-portal.net/topics59/galeria-benenati-vt10214,50.htm#69655
Logo.. kiedyś robiłem logo CSP, ale dawno to było, szału ni ma
http://i46.tinypic.com/1h43mc.png

Niech ktoś będzie za to odpowiedzialny i porozdziela prace pomiędzy ludzi. Tak będzie najlepiej.

Encore
31-01-2010, 18:20
Przydała by się zmiana coś tego forum bo już takie same przez 2 lata ;ppp

Mariosz
31-01-2010, 18:23
Logo fantastyczne jak dla mnie. Forum obecnie jest ponure. Jedynie te żółte napisy coś rozweselają ale po 3 latach siedzenia tutaj zaczyna mi się kojarzyć z moczem :x

Także zmiana barw forum i gruntowne zmiany ! ;-)

kLUSKEN
31-01-2010, 18:46
Co do loga to mi tak się średnio podoba ;).
nie mówię że zrobię lepsze lecz wiem że ty BeneNati możesz zrobić na pewno lepsze . No chyba że innym się bardzo podoba :P

KnifeMan
01-02-2010, 17:18
Te rangi są dobre.

infinite
01-02-2010, 17:19
kolor rangi H@ to porazka :) i kolor forum mozna zmienic na weselszy, jakis jasny:)

Mariosz
08-02-2010, 19:38
I co z tymi zmianami ?
Serio trzeba coś zrobić...
Moim zdaniem trzeba dodać dział dotyczący telefonów komórkowych. Gry, tematy, motywy itp ;-)

Mariosz
08-02-2010, 20:03
Telefony komórkowe pod hardware ? :O

korni007
08-02-2010, 20:06
A ja bym nazwał ten dział GSM,a przydałby się dział też z demotywatorami...

Mariosz
08-02-2010, 20:08
Demotywatory to pod Humor ;-)

korni007
08-02-2010, 20:13
Już bardziej off topic, a tak nawiasem to demotywatory mają demotywować a nie rozśmieszać.
Mam także propozycję aby na dużych forach typu:
-wiaderko
-puchatek
-cscenter
-rzeznia
-board.counter-strike.pl
itd. zrobić jedną reklamę z siecią serwerów, dać na 4um i podbijać tematy pozytywnymi postami, jeśli się zgadzacie to jutro zrobie takie tematy na 7-8 forach i zaczniemy podbijanie....

Mariosz
08-02-2010, 20:14
Osobiście za.

Mac Gyver
08-02-2010, 23:20
Nowy styl forum. Mogę się nim zająć jbc.

Z AMXBANS instalacją nie ma problemu, zrobie to w 5 minut, ale problem jest z serwerami steam ns. Więc albo only steam albo nie ma amxbans.

LazLo
08-04-2010, 02:09
Ja proponuje z działu "Serwery Team-Speak" zrobić dział "Serwery głosowe" i swoje serwerownie oraz firmy sprzedające serwery głosowe mogły się reklamować, a w temacie pisać przez jego nazwą : [TS], [VT], [TS/VT] i podawać swoje serwery.

Przykład: [TS] Serwery CSP.

ex0n
09-04-2010, 23:30
Ja proponuje z działu "Serwery Team-Speak" zrobić dział "Serwery głosowe" i swoje serwerownie oraz firmy sprzedające serwery głosowe mogły się reklamować, a w temacie pisać przez jego nazwą : [TS], [VT], [TS/VT] i podawać swoje serwery.

Przykład: [TS] Serwery CSP.

Świetny pomysł który już został wprowadzony w życie.. :-)

Mariosz
02-05-2010, 10:36
Po naciśnięciu na guzik "CENTER" zamiast [center:0866af7d15][/center:0866af7d15] pokazuje się