Zobacz pełną wersję : Problemy z amxbans
Proszę adminów o wypowiadanie się na temat problemów z amxbans...
Proszę również o szczegółowe wyjaśnienie problemu, aby łatwiej było go zrozumieć i rozwiązać...
infinite
02-09-2009, 17:35
no to ja mowie 1:)
banuje jak zawsze przez amxmodmenu wtedy wchodze w zbanuj gracza i tam wybieram czas np na 5 minut 30 to zbanuje na luzie
ale dzis gral typ z bl chcialem mu dac perma i gdy wciskalem na jego wpisywalem powod black list to cofalo mnie do wyboru gracza i tak w kolku:)
Mac Gyver
02-09-2009, 18:00
No to dlaczego mi działa za każdym razem a wam nie? ;P
przemo78
02-09-2009, 18:42
Infi ja mam to samo nie mogę nawet dać dalej perma.
Mac Gyver
02-09-2009, 19:22
Przemo, ja ci chyba poradnik z obrazkami zrobie. Wszystko działa, tlyko wy nie umiecie obsłużyć xD
KnifeMan
02-09-2009, 20:36
Dzisiaj rano też nie mogłem dać perma ;dd
infinite
02-09-2009, 21:23
mowie cos szwankuje ten plugin:) stary byl gites mysle zeby na jego podstawie cos stworzyc;]
przemo78
02-09-2009, 21:25
SaveD widzisz że nie tylko ja mam problem, ale pomału da się to opanować.
Ja również nic takiego nie odczułem.. Banuje zawsze=\ Dziś dałem wszystkim falgi "n" i przerobiłem co nieco w amxban.cfg.. mam nadzieję, że teraz będzie działać dobrze
Mac Gyver
02-09-2009, 22:45
No dałem chyba ze 4 permy przez ostatnie 4 godziny i wszystko działa.
cheyenne
02-09-2009, 22:49
ja mam wrazenie pewnego opoznienia w dzialaniu ego pluginu banuje czasme po kilku nawet kilkunastu sekundach .... A co daja te flagi n ??
KnifeMan
03-09-2009, 08:39
cheyenne bo to opóźnienie akurat normalne... wszystkich tak banuje z opóźnieniem ;p
Mac Gyver
03-09-2009, 09:01
Bo teraz jest słaba baza danych. Więc połączenie z nią trochę trwa. Jak ex0n wmontuje tego amxans w cs-portal to będzie szybciej to wszystko chodziło...
przemo78
03-09-2009, 09:41
Cheyenne wspomniał na tema flagi "n" co ona nam daje?
Plugin amxbans w ustawieniach posiada 2 opcje... Lekkie bany i Ciężkie bany. Lekkie bany to takie które nie przekraczają bodajże 1dnia. Lekkie bany mogą dawać admini którzy posiadają flagę "d". Natomiast ciężkie bany to już tydzień/ miech/ perm. I potrzebna jest flaga "n" aby te bany moża było przyznawać.. Dopatrzyłem się tego i wszystkim adminom dałem flagę "n". Dziś też trochę banowałem i nie miałem najmniejszego problemu z tym pluginem
A fakt że czasami ban jest przyznawany po kilku sekundach jest jak najbardziej normany.. plugin musi połączyć się najpierw z bazą danych aby mógł bana wpisać. To czasami trochę zajmuję ale nawet jeśli to trwa 10sek to i tak delikwent jest już zbanowany
cheyenne
03-09-2009, 14:46
a jescze jedno pytanie czy ta lista banow zapisuje sie tylko w bazie danych u saveda czy jest jakas kopia... bo wiecie .... taka baze latwo polozyc na lopatki bo watpie bys nie wiadomo jaki hosting mial
korni007
03-09-2009, 14:55
Dokładnie nie jest to nie widomo jaki hosting i dla tego nieraz może baza danych padać..
KnifeMan
03-09-2009, 16:38
I teraz wiadomo dlaczego nie mogłem dać perma bo nie miałem flagi n ;p
A ja dałem lord fajterowi kare na 60min za rash wszedł po chwili i już nie mogłem go zbanować dopiero na następnej mapie po 20x prób udało mi się...
Mac Gyver
03-09-2009, 17:22
Tak widzę w logach ftp że boo.pl miało problem chwilowy. Ale nasz cs-portal rzadko crashje więc jak tutaj przerzuci się to nie będzie problemów z tym...
Czejen, spoko ja robie co dzień kopie bazy :P
infinite
03-09-2009, 19:55
juz mi dziala:D
Przez ten amxbans chyba jeszcze nikt nie został odbanowany?.Wszyscy czekają na unbana a nikt upoważniony do tego nic nie robi...Gdybym mógł odbanowywać na servie jak wcześniej bym to robił a tak to pól serva który był sprawdzany demkiem lub ss czeka na unbana...Do mnie na gg parę osób pisało a ja nic zrobić nie mogę..Więc albo więcej osób się tym zajmie albo te osoby co mogą bardziej intensywnie bo klapa będzie.
Mac Gyver
05-09-2009, 16:08
Jak nie został? Wszyscy co pokazali SS'y w tematach są odbanowani. Reszta czeka...
Panowie amxbans został usunięty z serwera... wracamy więc do starego minibans i ręcznego dodawania do BL. Jednak aby to ogarnąć SaveD robi stronkę która będzie przypominać tą z amxbans gdzie będziemy dodawać graczy, a i szybciej znajdować podejrzanych. Gracze któży zostali dodani na Bl podczas pracy amxbans na serwerze zostaną przeniesieni na minibans przez co dostając perma na amxbans będą go mieli dalej na minibans..
Metoda unbanu pozostaje ta sama.. amx_unban ip
infinite
06-09-2009, 18:14
a nie amx_unban ip??
KnifeMan
06-09-2009, 22:25
właśnie formuła do unbana zawsze była taka jaką napisał infi ;p
Mi się też coś pieprzyło jak byłem wczoraj na serwie o.O . Gościowi próbowałem dać 3 razy bana i dopiero za 4 zaskoczyło ...
Już jest po staremu.. tak infi amx_unban ip =p pomyliło mi się