Zobacz pełną wersję : [PROPOZYCJA]Sposób na czita.
Mac Gyver
30-08-2009, 18:48
Witam, tak sobie od dawna myślałem, że komenda unbindall może zniechęcić wiele dzieci neo do grania na czitach. A więc przejdźmy do rzeczy. Napisałem plugin, który powoduje wykonanie komendy unbindall w konsoli czitera, przy pomocy komendy
amx_unbindall nick
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
public plugin_init() {
register_plugin("Unbindall Console","0.1","SaveD")
register_concmd("amx_unbindall","Unbindall", ADMIN_KICK, "<authid, nick or #userid>")
return PLUGIN_CONTINUE
}
public Unbindall(id, level, cid) {
if (!cmd_access(id,level,cid,1)) return PLUGIN_HANDLED
new arg[32]
read_argv(1, arg, 31)
new player = cmd_target(id, arg, 2)
if (player != 0) client_cmd(player, "unbindall")
new authid[32],authid2[32],name2[32],name[32]
get_user_authid(id,authid,31)
get_user_authid(player,authid2,31)
get_user_name(player,name2,31)
get_user_name(id,name,31)
return PLUGIN_HANDLED
}
Proszę się wypowiadać :D
Będę musiał bindować config od początku ?? Ja już wole dać bana cziterowi ;]
Nie rozumiesz chyba o co chodzi w tym pluginie Galardo. Ona ma odbindować klawisze cziterowi a nie tobie.
Zapodam ten plugin na war3ft... Jak jakiś upierdliwy neo będzie się bawił w przeszkadzanie, a inne sposoby nie pomogą, to będzie można przynajmniej dopiec dzieciakowi i może i zniechęcić do gry
Mac Gyver
30-08-2009, 20:18
Ale będą jaja xDDD Działa tylko funkcja freelook po odbindowaniu. xDD
Przyznam, że dobry pomysł do czasu gdy jakieś dziecko neo zrobi sobie kopie ustawionego configu a później po usunięciu ustawień pluginem z powrotem wklei do folderu.
Jest jeszcze problem w tym jak ktoś ustawi plik config tylko do odczytu ;) o ile się nie mylę.
Mac Gyver
30-08-2009, 20:34
Dlatego chciałbym, aby ten plugin nie wyszedł na razie poza dział adminów. Oczywiście, gdzieś tam na alliedmods są dostępne takie, które wykonują wszystkie komendy, ale póki co to mało osób jest, które wiedzą co robi unbindall :D Założę się, że dziecko, które gra 1 raz w CS na czitach, czy dorwało się do CS'a nie będzie wiedziało jak naprawić configa.
UWAGA!
WERSJA POPRAWIONA!!
Gwiazdka nie stanowi już problemu dla wszystkich graczy.
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
public plugin_init() {
register_plugin("Unbindall Console","0.1","SaveD")
register_concmd("amx_unbindall","Unbindall", ADMIN_KICK, "<authid, nick or #userid>")
return PLUGIN_CONTINUE
}
public Unbindall(id, level, cid) {
if (!cmd_access(id,level,cid,1)) return PLUGIN_HANDLED
new arg[32]
read_argv(1, arg, 31)
new player = cmd_target(id, arg, 2)
if (player != 0) client_cmd(player, "unbindall")
new authid[32],authid2[32],name2[32],name[32]
get_user_authid(id,authid,31)
get_user_authid(player,authid2,31)
get_user_name(player,name2,31)
get_user_name(id,name,31)
return PLUGIN_HANDLED
}
KnifeMan
30-08-2009, 23:07
mnie się to podoba :ddd
Mac Gyver
30-08-2009, 23:15
Jeszcze zrobię coś takiego, że zamienia wszystkie bindy graczowi. Czyli np tab to strzelanie Enter to bieg W to przysiad. Pop prostu burdel robi xDDDDD
Jeszcze raz podkreślam. Jeżeli znajdzie się ten plugin na war3ft to nie mówcie nikomu co on robi :F
korni007
31-08-2009, 07:40
Mnie się też to bardzo podoba good job saved :-P
Ciekawy pomysł :) Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem go na server. Tylko boję się, że ktoś może się tym bawić...
No fajny pomysł, tylko zobaczymy czy nie będzie szwankował;]
Mac Gyver
31-08-2009, 10:01
Tutaj nie ma co szwankować. Aiz. Co za problem wprowadzić nową flagę jeżeli ktoś będzie się tym bawił. Funkcję wtedy będą dostawali tylko admini, którzy mają po kolei w głowie :L
KnifeMan
31-08-2009, 12:46
@up.: To jest najlepsze rozwiązanie. ;p
infinite
31-08-2009, 13:34
mnie to tam lotto czy to bedzie czy nie;]
Mac Gyver
31-08-2009, 13:54
No ale myślę, że nikt się nie będzie tym bawił. Jak Street poprosi to dopisze co tam potrzeba :P
Ciekawe czy dało by się jeszcze wrzucić jakąś komendę, która wyłączyła by cs-a u dziecka neo :D
Mac Gyver
31-08-2009, 19:31
No jasne :D amx_quit mogę zrobić :D
Tutaj plugin, którego poszukiwał Street. Ustawia on podobnie jak interp, cl_minmodels 0
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
public plugin_init()
{
register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
ustaw()
}
public ustaw()
{
new players[32],num
get_players(players,num)
for(new i=0;i<num;i++)
{
if(!(get_user_flags(players[i])&ADMIN_LEVEL_A))
{
client_cmd(players[i],"cl_minmodels 0")
}
}
set_task(5.0,"ustaw")
}
}
KnifeMan
31-08-2009, 21:07
Dobra robota.. :)
Powiem nawet bardzo dobra :-) .
Mac Gyver
01-09-2009, 12:25
Jeszcze wczoraj street znalazł plugin amxbans. Poprosił mnie o przetestowanie. Znalazłem darmową gazę danych gdzie zapisują się wszystkie bany. Pomoze to pozbyć się BL.
http://saved.boo.pl/web
Tutaj macie przykład jak to działa :D Wyświetlają się wszystkie bany na serverze. Zamiast tematu będzie można wyszukać IP czy nick na takiej właśnie czarnej liście :D
BeneNati
01-09-2009, 12:43
Dobry pomysł ;D
Tylko żeby sie nikt nie wygadał... wtedy nie będa wiedzieć co się dzieje :) I taki podszywacz / osoba jadąca na fejku na czitach sam sie może wkopać :D Bo dajmy na to usunie sie mu wszystkie bindy, a on napisze na forum z normalnego nicku ze nie ma bindów cs sie sypie itp i wtopa... ;d
KnifeMan
01-09-2009, 13:07
Czyli mamy prowadzić dalej blackliste na forum Street?
Mac Gyver
01-09-2009, 13:17
No dokąd tego nie ma to raczej tak, nie?? xD
KnifeMan
01-09-2009, 14:11
No tak, "dokąd tego nie ma" ;dd ..
A jak ktoś odda screeny to trzeba pewnie ręcznie grzebać na ftp żeby go usunąć z listy banów..
Mac Gyver
01-09-2009, 14:49
Nie trzeba.