PDA

Zobacz pełną wersję : cs sie zawiesza

evil666
03-07-2009, 15:14
Witam mój problem polega na tym, że wchodze sobie na serwa gram sobie jakiś czas, czasami 15 minut czasami 5 minut czasami 40 minut i nagle zwiesi mi się CS, jedyne co moge zrobić to wyjsc do xp'eka za pomocą klawiszu między CTRL i ALT i potem spowrotem wchodze i gram dalej, takie zwisy zdarzają się czesto i jest to denerwujące, próbowałem już zmiany sterowników, zmiejszania rozdzielczosci itp, nawet formata zrobilem kompa i nic nie pomoglo, sprawdzalem tą wersje cs'a co mam na innym kompie i hula bez problemu, internet mam 4,9mb z neti, próbowałem zmieniać pamięc virtualna ale też nic.

i poprostu nie wiem co jest grane :/

diLL
03-07-2009, 15:26
Może czasami po prostu net Ci się w grze zawiesza ? Czy jak grasz to masz może w prawym górnym rogu na czerwono taką informacje : Connecting Problem ? Jeżeli masz coś takiego , to oznacza że Twój internet traci na jakiś czas zasilanie . Mój kolega też tak ma ,że w innych grach wszystko hula jak trzeba , a w Cs'ie dostaje laga - zawieszenia gry .

Lub po prostu spróbuj reinstall Cs'a bądź zainstalować inną jego wersje/patcha , polecam v32 :

http://www.cscenter.pl/download_counter_strike/119-counter_strike_1_6_non_steam_download_v32.html

Myślę, że te dwie opcje zdołają rozwiązać ten problem :] . Jak nie pomorze zainstalowanie/zreinstalowanie Cs'a to w główną rolę będzie chyba wchodził net - na którego też mam pewną receptę lecz najpierw spróbuj tego drugiej sposobu , a potem powiem Ci co można jeszcze zrobić z tym netem .

evil666
03-07-2009, 20:42
reinstal cs'a robilem, reinstal patcha to samo i nic :/

diLL
03-07-2009, 21:37
No to chyba mamy tutaj do czynienia z netem , a więc wejdź tak :

Start/Panel Sterowania/Połączenia sieciowe i internetowe/Połączenie sieciowe

No u tutaj mamy setno sprawy , a mianowicie :

http://img443.imageshack.us/img443/8862/net2.png

Jak już masz zaznaczone na obrazku - musisz najechać na Napraw to połączenie i Ci się wyświetli informacja ,że naprawia połączenie . Spróbuj tego sposobu , może to Ci pomorze :] .

evil666
03-07-2009, 22:45
jest problem ponieważ nie mam takiej opcji jak napraw to połączenie :/ to jest internet z Netii i używam modemu sagem...

diLL
03-07-2009, 23:18
Hmm... nie wiem dokładnie co jest przyczyną ,ale jak dostajesz to zawieszenie się gry to masz w prawym górnym rogu na czerwono taką informację : Connecting Problem ?

evil666
03-07-2009, 23:40
nie takiego czegos nie ma

diLL
03-07-2009, 23:53
Hmm... to już nie wiem co może być konkretną przyczyną tego . Sorry.

evil666
04-07-2009, 10:00
spróbuje jeszcze zadzwonić do firmy netia zeby sprawdzili czy wszystko jest wporządku moze masz race ze cos z netem nie tak ze sie rozłącza itp. zadzwonie i tam znac, jesli to nic z netem to znaczy ze mam cos z karta grafiki i moze akceleracja padła i bede musial karte wymienic

[ Dodano: 09-07-09, 00:16 ]
a więc tak instalowałem dodatkowo najnowszego DirectX'a oraz dzwoniłem do Netii zeby sprawdzili neta i wszystko jest OK, jedyne co mi pozostaje to według mnie dołożenie RAM oraz zmiana grafiki, może moja już ma za dużo lat i nie jest już tak wydajna :/

[ Dodano: 10-07-09, 02:07 ]
przyczyna malo ram za duzo programow obciążających, jak wyłącze kaspera gra sie o wiele lepiej ;] czasami przytnei ale to bardzo sporadycznie xD dzis gralem z 3 ogdzinki bez przycinki :)_