Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sxe na server?!

Street
22-05-2009, 12:11
Witam... a więc do rzeczy:

http://www.oivo.net/wp-content/uploads/2008/10/sxe.gif

Sxe-injected to nowatorskie rozwiązanie mające na celu blokowanie możliwości używania wspomagaczy (cheat'ów) w grach opartych na silniku Half-life 1. Główną zaletą tej aplikacji jest wysoka skuteczność działania oraz to iż po prostu blokuje on wejście na serwer dla oszukujących graczy, co jest niewątpliwą zaletą w stosunku do VAC (Valve Anty-Cheat), który blokuje gracza nawet po kilku miesiącach i to nie zawsze. Sxe ma tylko jedną małą wadę, jest to konieczność instalacji specjalnego oprogramowania zarówno po stronie serwera jak i clienta (gracza).

Przejdę teraz to zasady działania tej aplikacji, otóż działa ona jak już wcześniej wspomniałem na zasadzie server<->client, czyli niezbędna jest instalacja oprogramowania po obu stronach, antycheat w przypadku wykrycia oszustwa skutecznie blokuje wejście na serwer przez oszukującego gracza, dlatego jest tak skuteczny. Cały projekt jest rozwijany od około roku czasu i z tygodnia na tydzień jest coraz popularniejszy, spora część administratorów serwerów publicznych nie wyobraża sobie życia bez tak wspaniałego antycheata jakim jest sxe-injected.

http://sxe-injected.brotacu.com/download/wp-content/uploads/2008/09/sxe-injected-65-285x300.gif

************************************************** ********************************

Chcę wprowadzić Sxe dla jeszcze większeji sprawniejszej obrony przed czitującymi botami... Wiadomo, że Sxe nigdy nie zastąpi sprawnego admina, jednak może być bardzo pomocny. Admin to nie program... nie zawsze będzie dostępny na servie, a Sxe tak:) Jedna wada tego systemu to konieczność instalowania clienta Sxe na kompie. Jednak powtarzam, że to dosłownie minuta roboty. Gdy będziecie chcieli abym wprowadził Sxe na serv stworzę odpowiedni temat jak krok po kroku zainstalować Sxe i z niego korzystać. W temacie będą wszystkie potrzebne linki abyście nie musieli niczego szukać po google :-) Program jest stale udoskonalany więc co jakiś czas trzeba aktualizować go... Również nie wiele roboty, a Sxe może być przełomem w walce z botami- cziterami na naszym war3ft'owym servie. http://klub.chip.pl/gekon/gg/killer.gif

http://1.bp.blogspot.com/_DMhlVoW1gUo/SOfZ8mzFA3I/AAAAAAAAAHQ/OaLNntVmqBo/s320/cs_wallpaper_counter-strike_62_1024.jpg

Przemyślcie to dokładnie!!!
Streethttp://klub.chip.pl/gekon/gg/killer.gif

Ps. od razu mówię, że jak przyjdzie jakiś botek i kliknie na tak lub na nie bez wypowiedzi czemu tak zrobił po prostu oleje go i jego głos ;-) Jak na razie mam duże plany co do tego programu i na prawdę musicie mi tu wypierdzielić mocne argumenty aby mnie od tego odwieść :medit:

Ozi*
22-05-2009, 12:45
Jestem na Tak. Precz z cheaterami !! Mam pytanie jak to dziala?? np. cheater wejdzie z aimem to program go wywali ??

Dalkan
22-05-2009, 12:48
Jestem na TAK :) Dobry pomysł ;) BOTĄ MÓWIMY NIE !

range[r]
22-05-2009, 12:55
Jestem na NIE bo nie bede już mógł grać na war3 xD

//Czemu nie? rozpisz się trochę

Street
22-05-2009, 12:56
To skoro jesteście na tak to wciśnijcie w ankiecie TAK

KnifeMan
22-05-2009, 13:12
Przemyślcie to dokładnie!!!

Macie racje.. precz z cziterami. Brzmi to pięknie i na prawdę bajecznie ale to słowa.. czy tak jest rzeczywiście? Mój kolega miał problem z cziterami.. było ich pełno i ktoś polecił mu sXe. Dowiedziałem się że to szwankuje i że to zwykły szajs bo musisz to ściągnąć a cziterzy jak byli tak są. Ile w tym prawdy? Sami oceńcie. Ale najpierw zastanówmy się czy na CS-Portal.Net War3FT/TP jest problem cziterami? Czy jest ich tak wielu że potrzeba sXe? Ja twierdzę że nie.. nie licząc kilku domysłów doliczam się tylko K3Kusia który jest na black liscie i biega sobie po serwie. Takie rozwiązanie sXe może nam zabrać wiele osób które grają a nie są na forum zarejestrowane (kilku moich kolegów na przykład). Jestem na NIE.

HeatoN
22-05-2009, 13:53
Tak bo boty na czitach jadą :d

diLL
22-05-2009, 13:56
Jak najbardziej Tak :-) . Może i to zwolni adminów trochę z obowiązków, ale tym lepiej dla graczy i atmosfery na serwerze .

M@$SA
22-05-2009, 14:03
Ja też za TAK, ale pamiętajcie że:
1.Są packi z czitami które omijają SXE
2.Steamowcy nie mają za bardzo jak wejśc(zresztą dlatego też nie mam jak gać na war3/tp) bo Steam blokuje możliwośc z włączonego SXE

KaCzoR
22-05-2009, 14:20
Ja jestem na NIE bo sam kiedy grałem 2 miechy cs i chciałem wibć na pewien serwer z tym Sxe to nie dało się a wtedy poprostu olałem ten serwer i wbiłem na inny, na serwerze ostanie się większość starych graczy a nowych będzie mniej bo większość nawet nie zna strony forum i raczej nie będą umieli tego zainstalować, pozatym uważam że na War3f-cie nie jest wiele czitów i nie jest konieczny Sxe, tyle odemnie może jeszcze zmienię swoją decyzję bo nadal się zastanawiam na tym Sxe :D

infinite
22-05-2009, 14:23
ja wam powiem tyle mnie to obojetnie, ale jesli chodzi o czity to gralem na serwach z sxe i tak samo gra ich pelno:) latwo jest ominac ten program:)

army of the pharaohs
22-05-2009, 14:34
A ja na NIE,Wypie.rdalaj z tym sxe.

KnifeMan
22-05-2009, 14:34
ja wam powiem tyle mnie to obojetnie, ale jesli chodzi o czity to gralem na serwach z sxe i tak samo gra ich pelno:) latwo jest ominac ten program:)

i ja twierdze tak samo.. to jest najlepszy powód dla którego sXe jest zbędne :]

Ricardus
22-05-2009, 14:49
Nie
Myślę tak jak KnifeMan i infi
Jest to zbędne
Admini w zupełności wystarczą

Street
22-05-2009, 14:52
Skoro piszę:

Gdy będziecie chcieli abym wprowadził Sxe na serv stworzę odpowiedni temat jak krok po kroku zainstalować Sxe i z niego korzystać. W temacie będą wszystkie potrzebne linki abyście nie musieli niczego szukać po google

To będą wiedzieli jak zainstalować Kaczor-.- Skoro potrafili zainstalować cs'a a nawet wykazali się takim sprytem i przebiegłością by zainstalować taki patch v23 czy inny to sxe tym bardziej będą umieli zainstalować -.- bo to kwestia dalej-> dalej-> dalej-> ok, a nie żadne grzebanie w plikach systemowych poprzez linuxa odpalonego z płyty -.-

Mówicie że nie jest dużo... może i tak, ale co z tego? Zawsze są czituchy nawet jak admina nie ma. A wtedy czuwać będzie Sxe nawet jeśli nie jest w 100% skuteczny. Nic nie jest w 100% skuteczne nawet admin, ale sądzę, że Sxe nie zaszkodzi serverowi a będzie pomocny. Skoro niektórzy z was graja z gg zminimalizowanym przy grze w cs'a to tak samo będziecie grać z Sxe. W tym nie ma różnicy!

I wiadomo że zawsze są jakieś obejścia. Wszystko da się obejść. Pewnie 9/10 z was ma pirackiego windowsa/ wmp 11/ sp3 itd itp. Ale co z tego? Co chwile wychodzą aktualizacje sxe przez co stare czity już nie działają. I jak wyjdzie nowa wersja sxe to zaraz chinole siedzą i myślą jak przerobić badboya aby dał rade nowemu sxe. Chinole wymyślają, wrzucają na chinolski serv i co? Zanim jakiś zbotowany dzieciak znajdzie nowego badboya to już sxe wyjdzie nowa wersja i nie będzie działać -.-

Chciałbym dopisać jeszcze jedno. Wielu z was kieruje się opinią sxe jeszcze z jego młodszych wersji. Teraz już od wersji 7.0 twórcy poprawili działanie sxe nawet w linuxie czy dziurawym windows vista. Mamy teraz wersje 7.7 i błędów jest coraz mniej.

Nie mówię przecie że sxe ma zastąpić admina. Ma mu pomagać. Nawet jeśli jest w 70% skuteczny to zawsze coś

Mroziu^
22-05-2009, 15:35
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem SXE na serwer. Nie wykrywa on wszystkiego, ale niektórym botkom utrudni granie na czitach. ;)

v0js`
22-05-2009, 15:41
A ja na NIE,Wypie.rdalaj z tym sxe.
Misiu, a czy Ty wgl wbijasz na wc3? Bo od usunięcia FFA widziałem Cie, a zresztą nie widziałem nigdy.. :x

A co do sXe, wprawdzie nie daje tyle co dobry admin, lecz że tak powiem bez admina będzie bezpieczniej.

KnifeMan
22-05-2009, 15:46
Sxe nawet jeśli nie jest w 100% skuteczny. Nic nie jest w 100% skuteczne nawet admin

sXe nawet nie wiadomo czy w 50% będzie tak skuteczne a Ty o stówce mówisz -.-

shift
22-05-2009, 16:53
No to fajnie jak wprowadzicie te SXE to ja juz sobie nie pogram;/;/;/ nie moge grac na tym cos jak zainstaluje to mi nic nie chodzi a tym bardziej cs No trudno;/

[ Dodano: 22-05-09, 16:57 ]
aaa niedawno natknolem sie na jakims forum na czita ktory jest nie wykrywalny na ss i sxe a mianowicie kiedy chcemy zrobic ss momentalnie zmienia sie wizerunek haxa! koszt takiego haxa to 40zł jak pisalo i byly komentarze z ktorych wywnioskowalem ze juz zakupili to i sa zadowoleni wiec to i tak lipa i koles jeden mi na pw napisal ze czeka jak dostanie i daje to do sieci mnie to nie interesuje zabardzo ale jak prowadzicie sxe to duzo osob sobie nie pogra ;/

Seele ^
22-05-2009, 17:20
buahahahaha, oczywiście ze nie ;D

Gumboss
22-05-2009, 18:03
jestem na NIE chcialem grac na servie z sxe to je sciagnolem zainstalowalem i nadal nie moge tam wchodzic :/

LazLo
22-05-2009, 19:47
Jestem na nie, można powiedzieć, że sxe jest tak jakby niedopracowany i nie wszystkim działa serwer z sxe, nawet gdy ma włączonego klienta.

tombcio
22-05-2009, 20:01
1.Są packi z czitami które omijają SXE
2.Steamowcy nie mają za bardzo jak wejśc(zresztą dlatego też nie mam jak gać na war3/tp) bo Steam blokuje możliwośc z włączonego SXE
Jest plugin która daje możliwość SXE albo steam xD
Tak... niech czituchy idą w pizdu!

KnifeMan
22-05-2009, 22:22
Ja jestem na NIE bo sam kiedy grałem 2 miechy cs i chciałem wibć na pewien serwer z tym Sxe to nie dało się a wtedy poprostu olałem ten serwer i wbiłem na inny

jesli chodzi o czity to gralem na serwach z sxe i tak samo gra ich pelno:) latwo jest ominac ten program:)

Jest to zbędne
Admini w zupełności wystarczą

jestem na NIE chcialem grac na servie z sxe to je sciagnolem zainstalowalem i nadal nie moge tam wchodzic :/

Jestem na nie, można powiedzieć, że sxe jest tak jakby niedopracowany i nie wszystkim działa serwer z sxe, nawet gdy ma włączonego klienta.

50%
50% [ 10 ]
Nie.. nie chcę bawić się w instalke sxe, 1min roboty to za dużo
50%
50% [ 10 ]

Wystarczające według mnie powody dla których sXe jest zbędne.. a według was? :]

Street
23-05-2009, 12:20
A według mnie zachowujesz się knif jakbyś sam na czitach grał i koniecznie chcesz abym sXe na serv nie wprowadził ;-)

Jestem na Tak. Precz z cheaterami !! Mam pytanie jak to dziala?? np. cheater wejdzie z aimem to program go wywali ??
Jestem na TAK :) Dobry pomysł ;) BOTĄ MÓWIMY NIE !
Jest plugin która daje możliwość SXE albo steam xD
Jestem jak najbardziej za wprowadzeniem SXE na serwer. Nie wykrywa on wszystkiego, ale niektórym botkom utrudni granie na czitach. ;)
Jak najbardziej Tak :-) . Może i to zwolni adminów trochę z obowiązków, ale tym lepiej dla graczy i atmosfery na serwerze .
Tak bo boty na czitach jadą :d

też mogę się głosami na tak podeprzeć... Nie rozumiem tego waszego nie. A twój powód knif to "a bo mi nie działa". Wiem że sxe nike jest cudem technologii walki z czitami, ale grałem na wielu serverach gdzie sxe był i na prawdę się sprawował! Dużo znanych i powszechnie lubianych serverów używa tego programu i na pewno nie wychodzi to im na złe. Z decyzją się wstrzymam... Głosy są podzielone tak jak się spodziewałem. Być może zrobię jeden dzień próbny z sXe i zobaczymy jak to wypali. Jeśli będzie spoko zostanie, a jeśli nie.. trudno

KnifeMan
23-05-2009, 13:50
Dobra to instaluj mi to wisi bo nikt mnie o czity bez dowodu nie osądzi.. byłem na nie bo wiem że to nie działa ale oki instaluj to..

Seele ^
23-05-2009, 15:36
A według mnie zachowujesz się knif jakbyś sam na czitach grał i koniecznie chcesz abym sXe na serv nie wprowadził ;-)
i wielki strit powiada: każdy kto uważa jego pomysł za zły, jest cziterem !!!

a ja uważam ze pomysł jak i autor są spie.rdoleni i nie wprowadzać tego na serwer bo mam czity, i bez wh ani aim bota nie będę ownować, nie mówiąc już o sh którego nazywam 'lagami'

Street
23-05-2009, 16:31
To do knifa napisałem w formie żartu jakbyś nie zauważył -.-
a ja uważam ze pomysł jak i autor są spie.rdoleni dzięki seele.. a brałem cię za spoko gościa -.- pff. Widać ludzie się zmieniają

Zamykam bo widzę że już nikt nie ma niczego ciekawego i sensownego do powiedzenia...