Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy

v0js`
28-03-2009, 19:38
Witam.
Wiem że ten problem jest nie na temat lecz spróbuje go napisać, może ktoś mi pomoże.
A więc od pewnego czasu (ok. 2tyg~), sam po ok. 3-4h chodzenia kompa (laptop..;/) wyłącza się. Nie wiem ocb. Byłem w elektronicznym, ładowarka w pełni sprawna. Podobno komputer jest maszyną, i nie "czuje" gdy jest nagrzany itd. A więc liczę na was. Pomóżcie!
Mam viste, i laptopa. Wiem, że na tym forum jest ktoś kto wie ocb.
Pozdrowienia z0oD^.

Ozi*
29-03-2009, 09:57
Ja mam laptopa z HP i od czasu do czasu zdazalo mi sie to. Gdy stary byl u speca informatyka (kumpel) powiedzial mu on ze to moze byc wina baterii i albo trzeba ja wymienic albo jakimis tam sposobami odswierzyc. Stary kupił nowa i teraz wszystko smiga.

cheyenne
29-03-2009, 12:59
Myślę że źle ci powiedzieli w sklepie elektronicznym gdyż komputer ma w sobie czujniki temperatury i gdy jest ona zbyt wysoka to samoczynnie się wyłączą by nie dopuścić do spalenia np procesora. Ale niestety mogą to być problemy sprzętowe... jak również i software... najlepiej zacznij od zaktualizowania visty maksymalnie jak możesz... mi w rozwiązaniu jednego błędu to pomogło

również mam viste i laptopa ( mój sprzęt do grania ;D)

jRK
29-03-2009, 21:39
Widze że dużo masz tych problemów z tym swoim "laptokiem"
Może w elektronicznych sie mylą.
Nie uważasz ze 3-4 h to troche za dużo jak na laptopa?

cheyenne
29-03-2009, 21:44
Jarogrzyb co mas zna myśli...? mój laptop chodzi prawie non stop i wszytsko gra nawet na viscie :cool:

jRK
30-03-2009, 11:09
Eh. Nie znam sie bardzo na laptopach, moze przyczyna płyty głównej?
Z komputerem byłoby łatwiej.

przemo78
31-03-2009, 12:05
Spróbuj przeczyścić płytę główną,albo miejsce gdzie dostaje się powietrze do chłodzenia,może nazbierał ci się kurz.

Jeśli pomogłem daj Pomógł.

v0js`
31-03-2009, 15:01
No przemo78, miałeś rację (przynajmniej mam taką nadzieję). Odkąd wyczyściłem "wiatraczek" i parę innych miejsc, komputer chodzi jak nowy. ^^
Jeżeli wystąpią jakieś inne problemy, napiszę. A tymczasem Przemo dostajesz pomógł. ;-)

cheyenne
31-03-2009, 15:36
najlepiej kup sprężone powietrze wsadź coś w wiatrak i psiknij tam ( wiatrak nie powinien się kręcić gdyż gdy go coś kreci działa on jak dynamo i produkuje prąd który może coś uszkodzić)