Zobacz pełn± wersję : "cicha paka"
Ramalith
14-03-2009, 13:12
Chciałbym poruszyć kwestię tzw. "cichej paki". Na niektórych bs'ach s± miejsca gdzie można podłożyć tzw. "cich± pakę", czyli nie słychać odliczania (konkretnie chodzi o to "pikanie") do wybuchu jak się w biegnie na bs gdzie ta paka się znajduje. Uważam że jest korzystanie z błędów mapy (bugi). My¶lę, że do regulaminu serwera zarówno FFA jak i WAR3, należałoby za to wprowadzić karę w postaci bana na 30 minut, za wielokrotne podłożenie w ten sposób paki.
Czekam na wasze opinie.
Komandos
14-03-2009, 17:50
W ligach jest to zabronione, ponieważ jest to wykorzystywanie błędów w grze.
Proponuje wpisać do regulaminu że podkładanie cichej jak i czarnej (niewidocznej) paki jest karane banem do 10 min.
Prawidłowo... Podkładanie cichej paki = ban.. Sam osobi¶cie już pewnego delikwenta który w takie co¶ się bawił nagrodziłem solidnym banem ^^
Ja również nie raz za to nagrodziłem banem . Zgadzam się z Tob± Ramalith jest to wykorzystywanie błędów w gry.
eeeee bzdura, to jest zabronione w ligach, a nie na publicach
Popieram Seele ^ mysle ze na takich serwach mozemy na to zezwolic.. Chcialbym zauwazyc ze na War3 bylo by o wiele wiecej ludzi gdyby ograniczyly sie bany za rash... A jeszcze jak dojdzie cicha paka to niebedzie z kim grac :/
max_rezydent
25-03-2009, 00:19
Po pierwsze to nie liga... wy wykorzystujecie błędy gry wiec dajcie je innym wykorzystywać... boinaczej będzie polowanie graczy na admów i admów na graczy....
Maxiu, regulamin obejmuje wszystkich graczy, wszystkich czyli administratorów też, a teraz rozchodzi Ci się o to, że zwolniono Cię z funkcji admina. Jak chcesz o tym porozmawiać, t załóż osobny temat, albo skorzystaj z już istniej±cych, w których s± poruszane sprawy tego typu.
Pozdrawiam.