Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie mogę wejść na serwery cs-portal.net .

baku
23-10-2008, 15:19
Witam.

Wielu z was pewnie zobaczyło ten problem wchodząc na serwery ( nie tylko cs-portal.net) iż wyświetla się im błąd a mianowicie :

This server is using an older protocol ( 47 ) than your client ( 48 ). If you believe this server is outdated, you can contact the server administrator at (no email address specified).

Otóż problem polega na tym że Valve zaktualizowało protokoły z ( 47 ) na ( 48 ) i potrzebne są nowe biniarki . Hmmm.. ale skąd je wziąć ? Otóż trzeba czekać aby ktoś udostępnił nowe bininiarki NSteam . Jeżeli ktoś ma serwer/y STEAM to automatyczne update będzie .

Co nowego w patchu :

[-]October 22, 2008 - Half-life 1 Engine Update Released
A new set of Steamworks features have been released for all Half-Life 1 engine multiplayer games: Counter-Strike 1.6, Condition Zero, Team Fortress Classic, Deathmatch Classic, Ricochet, Day of Defeat and Half-life 1 Deathmatch. The update includes Steamworks features such as player avatars in the scoreboard when playing Counter-Strike and Condition Zero. The update also contains several bug fixes, listed below. Note that this update will require all game servers to restart.

Bug Fixes
*Removed the need to manually re-login and re-authenticate to Steam while in game
*Fixed a crash on startup when running windowed with a non-standard desktop resolution
*Removed the display of saytext (in-game chat text) from players whom you've blocked in Steam friends
*Locked down several engine cvars to prevent malicious script exploits
*Enforced file consistency on several sprites in Counter-Strike
*Removed "ex_extrapmax" cvar (no longer needed)

Server
*Added "-noaff" command-line option to disable setting of thread affinity
*Added "bannedcfg" cvar so admins can choose which file is written to by the "writeid" command

Jeżeli będzie coś nowego w tej sprawie tzn. nowe biniarki itd . zamieszczę tutaj i oczywiście na nasze serwery .

Prosimy o cierpliwość .

Pozdrawiamy . :)

kN
23-10-2008, 17:13
Oczywiście można wejść na serwery Cs-portal.net z nonsteama :D ten problem dotyczy tylko steamowcow... :(

^Zmora
23-10-2008, 17:54
Ci najporządniejsi są najbardziej poszkodowani :P

Marcelinios
23-10-2008, 18:20
Masz racje Zmora :/ Mam nadzieje że szubko zainstaluecie to na servery bo ja nie mam upadetingu... (Chociaz nie pokazuje mi sie :/)

add!.
23-10-2008, 18:57
Fajnie wyglądają te avatary obok nicku :] PODOBA mi się ich pomysł.

VALVE miało fajny pomysł z tym, ale mają troche roboty...

Sasek666
23-10-2008, 19:14
add., chyba Cie poj** brzydko nie potrzebny bajer według mnie

Marcelinios
23-10-2008, 19:18
Macie jusz ten upadeting ? Bo mi nic sie nie uruchamia ;(

kN
23-10-2008, 19:23
Nie no fajnie ale nie wyobrażam sobie tego na serwerach 32 slotowych ;D

http://i37.tinypic.com/303h3pu.jpg

add!.
23-10-2008, 19:25
Ja normalnie tak jak zawsze włączyłem gre i gram... tylko że na niektórych serwerach nie mogę grać bo mi wyskakuje tamto...

This server is using an older protocol ( 47 ) than your client ( 48 ). If you believe this server is outdated, you can contact the server administrator at (no email address specified).

Trzeba czekać cierpliwie, oni są w tym ogarnięci to szybko to zrobią! :]

Sasek666, FAJNE :] :] :] :] :]

Marcelinios
23-10-2008, 19:36
kN o co ci chodzi w tym podpisie ? Nie gram na haxach ;)

baku
23-10-2008, 19:39
Marcelinios, nie spamuj tutaj takimi bezsensownymi postami .

On użył opcji [.you]

neU
23-10-2008, 19:40
kN o co ci chodzi w tym podpisie ? Nie gram na haxach ;)

omg dziecko
zanim cos napiszesz przemysl sprawe 10razy
to samo sie tyczy twojego tematu

Seele ^
23-10-2008, 22:53
add dobry pomysł? to może te głupie reklamy w steam też są cudownym pomysłem? chcesz awatary to sobie połaź po forach, a cs zostawmy taki jaki być powinien >.<

Ozywiany
24-10-2008, 08:42
teraz te avatary to jedynie denerwuja ;)

add!.
24-10-2008, 12:54
Kogo denerwuje to denerwuje... mi się to osobisie podoba.

Seele ^, o jakie fora Ci chodzi?? :/ mi chodzi o avatary co są koło nicku w grze...

Mariosz
24-10-2008, 13:43
Przestaniecie w końcu robić z każdego tematu off'y ? Wszyscy wiedzą co jest z serwerami więc temat zamykam.