Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poradniki - coś dla początkujących..

ex0n
09-05-2007, 23:53
Tak jak w temacie.. przydało by się aby forum stało się skarbnicą wiedzy.. cennych informacji.. Trzeba rozbudować jednym słowem dział Poradniki (http://ex0n.cal.pl/forum/viewforum.php?f=7) :-P

Jest tyle żeczy o których można pisać że nawet sobie sprawy niezdajecie.. i żadne znich nie są.. choć mogą wydawać się głupie denne i oczywiste.. Ale chodzi tutaj o wszyskich użytkowników.. Nie tylko tych co grają wiedzą już swoje.. ale dla tych którzy dopiero zapoznają się z grą..

Na przykład można napisać poradnik jak łączyć się przez konsole z serwerem. I gdy serwer jest z hasłem. Można wrzucić screany w tedy ładniej wszysko wygląda i jest bardziej zrozumiałe dla "zielonych". Można zrobić o konfiguracji np mikrofonu o różnych ustawieniach.. To są proste przykłady.. Ale jest tyle żeczy o samej grze i informacji których warto przekazać innym.. Wkońcu Pan Bóg kazał się dzielić.. :-P
Temat powinien być jasny czytelny tak żeby łatwo można było go znaleź np przez opcje szukaj.. Przykłąd: piszemy o konfiguracji mikrofonu.. temat: Jak skonfigurować mikrofon?

Temat powinien być solidnie zrobiony. Bez błedów (najlepiej wrzucić do worda i on sprawdzi przed wysłaniem.. :-P ) Czytelnie.. Ładnie sformatowany text.. Jeżeli można z wrzuconym screanem.. (miło by było jak by na nim był adres forum.. :-D )

W opisie tematu można napisać jeśli poradnik jest naszym dziełem:

by [you:60024eb716]

Tak samo na końcu postu.

Najlepsze poradniki będe przyklejane co jakiś czas przezemnie. I takie pisanie to naprawde nie pochłania dużo czasu. W wolnej chwili można coś pokminić.. :-)

Mariosz
18-07-2007, 08:50
Ja już dodałem Ogólne Info o Cs i najpotrzbniejszych rzeczach ;]

Jak coś stworze to pośle ;)

ex0n
21-07-2007, 01:46
No RuFuS odwaliłeś kawał dobrej roboty z tymi artami.. :-) Ale trzeba się zastanowić czego jeszcze brakuje.. zgłaszajcie tutaj propozycje jak ktoś nie ma czasu to może ktoś inny napisze..

Przydało by się jeszcze napewno klawiszologia.. i Cennik broni + ekwipunek..

Mariosz
21-07-2007, 10:40
dobra klawiszologia cenik i ekwipunek jest moje ;]