Zobacz pełną wersję : FPS!!MALO
Nie wiem co sie dzieje na respie osiagam do 30-40 fps w akcji tez cos kolo tego zadko sie zdaza ze mam z fps dobrze sorchronizacja wyłaczona fps_max 100 wpisane
KOMP
atlon 3800+ 3800+
1000 ram
asus ax 550
Ściągnij i wgraj sobie modele hltv. A nie powinno być fps_max 101 ?? :P + new stery karty graficznej
1000 ram
jak cos to 1024/1gb
rate 25000 ;D
Mozecie pomoc znalesc mi nowe sterowniki do tej karty Asus extrime ax 550
Jakieś najnowsze dal radeon ... Chyba Ati Catalyst
zainstaluj "Menadzer Realtek HD Audio"
NeU, do czego mu to potrzebne?
NeU, do czego mu to potrzebne?
hmm, wyłącz synchronizacje pionową:
SYNCHRONIZACJA PIONOWA
Wyłączyć tą opcję można w ustawieniach karty graficznej. Wyłączenie synchronizacji znacznie zwiększa ilość FPS'ów, dlatego polecam wykonanie tej czynnosći we własnym komputerze. Poniżej zamiesczam instrukcje wyłączania s.p. w kartach NVIDIA i ATI :
a) Karty ATI:
Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> ATI Catalyst Control Center (lub Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/potem szukamy w którejś zakładce wejścia do panelu Catalyst Control Center) -> Zakładka 3D -> All settings (Wszystkie ustawienia) -> szukamy "Wait for vertical refresh" (Czekaj na odświeżanie pionowe) i wyłączamy, przełączając pasek maksymalnie w lewo (aż pojawi się napis "Always off" czyli "Zawsze wyłączone"smiley, Potem wszędzie Ok aż zamkniemy wszystkie okna i po sprawie.
b )karty NVIDIA:
Prawy przycisk myszki (PPM) na wolnej przestrzeni pulpitu -> Ekran NVIDIA -> Wybieramy okno po prawo ( tu jest nazwa monitora bądź: plug in play ) -> szukamy: ustawienia wydajności i jakości ( zazwyczaj 3 podpunkt od góry ) -> nowo otwarte okno po prawo szukamy: Synchronizacja pionowa ( odznaczamy pod kontrolą aplikacji i przesuwamy suwak na wyłącz ).
Gdy mamy wersję sterownika w której występuje nowy Control Panel, zmieniamy na stary tradycyjny wygląd i robimy tak jak pisałem wyżej.
LUB:
Ppm na pulpicie -> właściwości -> następnie zakładka "ustawienia" -> zaawansowane -> następnie zakładka "z nazwa twojej karty (np. GeForce 6600 GT"smiley -> z rozwijanego menu z lewej strony wybieramy "Performance & Quality Settings" -> odnajdujemy "Vertical Sync" i suwakiem przesuwamy na "OFF"
wpisz w konsoli:
developer 1
fpsmax 60
fpsmodern 60
Jak to nie pomoze to sciagnij sobie config NEO z mYmu. mi pomoglo.
jak zadziala to daj pomógł ;D