PDA

Zobacz pełną wersję : Rewolucja

Hiszpan
17-02-2011, 16:17
Witam,

Moim zdaniem na serwerze only DD2 powinno dojść do małej rewolucji. Bo to co czasem się dzieje jest nie tyle żałosne co niepokojące. Możecie z tym zrobić co chcecie , możecie mnie skrytykować. Ja po prostu wyrażam opinie na dany temat.

Po pierwsze : serwer powinien być wyłączne Steam. Dzięki temu pozbyli byś cie się większego problemu z czitami.(To jest dośc drastyczne rozwiązanie)

Po drugie: Gdy gracz zaczyna grę po winna wyświetlić się informacja na temat:
Obowiązującego interpu , prawidłowych rate itd. itp.

Po trzecie: Admin banując gracza powinien z każdym razem robić SS , dzieki czemu można uniknąć kłótni na forum i tekstów typu : "Daj mi jakis dowód , udowodnijcie mi to.", również wiekszy nacisk można byo by kłaść na używanie mikro. Bo czasem wejdzie ktoś i ze tak powiem drze japę , puszcza muzykę itd itp. I przestrzeganie twardo zasady Mikro +16

Po czwarte: Powinna być wprowadzona zasada Auto kicka , gdy graz jest AFK dłuzęj nie 30 sekund lub 1 min . Ale to już zależy od was.
Bo czasem jest tak ze Koleś z paką jest AFK no i runda przegrana.

Po piąte: Jeżeli chcecie mieć kulturę na serwerze o powinniscie wprowadzic odbieranie kasy za kazdego bluzga . I bany za obraze gracza itd. itp. Bo czasem jest tak , że nagle jest wielki dzien przestrzegania zasad i upomnienia typu słowa itd a potem to znika i jest tak jak było. I jeszcze powinna byc zwracana uwaga na Nicki gdyż czasem są nieprzyzwoite :)

I taka moja mała prośba gdyż fajnie by było gdybyście wprowadzili friendly fire :) grąło by sie znacznie ciekawiej jak dla ale to juz jest taka mała propozycja :)
To chyba było by na tyle. Nie mam zamiaru tutaj nikogo opieprzać , wytykać błedów. Chcę pomóc by grało sie lepiej. Co z tym zrobicie to juz wasza sprawa.

Pozdrawiam
HiszpaN

K.a.r.i.n.k.a
17-02-2011, 16:22
Nom co do rewolucji jestem za ! ale myślę że gdy będzie ns stracimy dużo graczy ... wiesz przecież ile znajomych gra na portalu na ns...
co to przeklinania i obrażania od razu lecą bany tak samo za reklamy :)

KupsztalJeza
17-02-2011, 17:18
Serwer S/NS niech zostanie, co do reszty to się zgadzam. :)

Pozdrawiam

PIF-PAF
17-02-2011, 17:49
nie wiem jak inni ale za rzucanie mięsem daje chociaż kicka. Jakaś kara musi być.

dopamina
17-02-2011, 18:45
ogólnie to ze wszystkim się zagadzam, dodam jeszcze że serwer 4fan można by przerobić w taki sposób aby były tam tylko mapy z esla :))

filoszek
18-02-2011, 19:20
Ta zgadzam się ale NS/S musi zostać.
Podoba mi się pomysł z friendli fire można by spróbować.

LazLo
18-02-2011, 19:51
Na serwerze jest ogólny syf, masa niepotrzebnych pluginów, które można zastąpić bardziej przydatnymi. Syf jest, był i będzie, bo administracji serwera nie chce się ruszyć dupy, więc przestańcie tworzyć niepotrzebne tematy i propozycje, bo i tak nikt nie zwraca zbytnio na nie uwagi.

K.a.r.i.n.k.a
18-02-2011, 20:40
gdybys wszedl chociaz raz na serw widzial bys ze duzo sie zmienia !

Hiszpan
18-02-2011, 23:40
Ale nie Lazlo bedzie się zasłaniał ty ze on wchodzi na fejkach...

Z takim podejsciem to ty nic nie zrobisz. NAjlepiej jest skrytykować pozwól , że cie zacytuje "administracji nieche ruszyc się dupy"... wiec skoro masz status admina cs protal.net to sam udawadniasz mi i innym ze gówno robisz ... bo gdybyś chciał to mógł bys chociaz sprobowac. Ja podałem propozycje.. a ty uważasz , ze to kolejny niepotrzebny temat...skoro chcesz sie taplac w syfie to twoja sprawa .. po moim temacie zaczeły sie zmiany. Twoje podejscie jest takie skoro jest bajzel , to juz zostanie na zawsze. Wiec własnie widać kto tu nic nie robi.

Pozdrawiam
HiszpaN

K.a.r.i.n.k.a
18-02-2011, 23:46
zawsze najwiecej do powiedzenia na temat csp a nigdy cie lazlo nie widzialam :/

LazLo
19-02-2011, 00:03
K.a.r.i.n.k.a, a zauważyłaś, że ja nie mam obowiązku grać, ja pilnuje forum, a mam status admina nawet nie wiem dlaczego, skoro ja admina miałem ostatni raz..hmm..nawet nie pamiętam. A jak chcecie próbować to próbujcie, ale nie musicie zawalać forum kolejnym tematem o tej samej / podobnej sprawie. HipszaN, i co, że będę się zasłaniał tym, że gram na fejkach? Po prostu, nie przywykłem grać na real nicku na ffa. Nawet kiedyś mi screeny chyba zrobili bo ktoś się tam popruł, chcesz poszukaj, a wyrażanie zdania nie musi być od razu mieszane z błotem.

K.a.r.i.n.k.a, dla Ciebie może się coś zmienia, teoretycznie jest to samo,jak już wyżej napisałem, masa niepotrzebnych pluginów, brak kultury ze strony graczy, sam jak grałem czasami to starałem się upominać, ale to nic nie pomagało.

*****, WPROWADŹCIE TWARDE ZASADY, NIE PODOBA SIĘ = W********** !

Choć, wielu przeczyta, wielu poprze, wielu zbeszta, a nic się nie zmieni, albo zmieni na tydzień, dlaczego ?

http://www.forum.cs-portal.net/showthread.php/12813-admini-na-tym-serwie-to-Z-E-R-A!

warto poczytać temat.

Pozdrawiam, proszę, nie mieszajcie z błotem ;<

EDIT//// No chyba, że H@ trochę regulamin serwera zmieni, a przyszli admini potraktują poważnie swoją rolę.

klapouchy
19-02-2011, 16:49
Ad. "Po pierwsze" : Serwer niestety nie będzie only steam, bo masa graczy ucieknie. Już raz probowaliśmy zrobić only steam, co niestety okazało się porażką.
Ad. "Po drugie" : Interp(0.01), cl_updaterate(101) jest wymuszany. Informacja ta nie jest potrzebna graczowi, który wchodzi na serwer.
Ad. "Po trzecie" : Zgadzam się i admini już o tym wiedzą. Zmieniło się to po wgraniu AmxBans'ów 6.1(GMbans 1.5).
Ad. "Po czwarte" : Jest.
Ad. "Po piąte" : Jest zapewniona cenzura "brzydkich" słów. Jeszcze dodam plugin od gagowania by ułatwić pracę adminom na serwie przy uciszaniu niektórych osob.

Lazlo, jeśli uważasz, że jest burdel z pluginami, to wylistuj mi te pluginy, które Ci nie odpowiadają i napisz dlaczego.

kamilj90
20-02-2011, 14:25
Z tego, co napisałeś w pierwszym poście za słuszne uważam jedynie wprowadzenie friendly fire, wiadomo-gra ciekawsza i na normalnych zasadach, ewentualnie jeszcze odbieranie kasy za przeklinanie. Jeśli serwer byłby only steam, to upadłby za około 3 tyg., bo jednak gracze nonsteam stanowią chyba większość, a jednak nie każdy czituje, a jeśli już, to od wywalania cziterów są admini i po coś tego adma dostają :)