Zobacz pełną wersję : Nowe oblicze CSP :)
Witam wszystkich! :p
Jak już zdążyliście zauważyć przeszliśmy na inny skrypt forum.. :P Jest to na pewno kluczowy moment w życiu CSP.. I poważny krok do przodu.
Jeśli chodzi o sprawy bieżące to jest bardzo dużo rzeczy do zrobienia! Na forum jest z pewnością jeszcze masa błędów drobnych jak i tych większych. Mam prośbę aby w tym temacie zgłaszać wszystkie napotkane błędy i niezgodności! Będę starał się wszystkie naprawić. Czekam na wasze opinie i sugestie.
Problemy z logowaniem!
1) Jeśli ktoś ma problemy z logowaniem powinien logować się z tej domeny: www.forum.cs-portal.net a nie z tej: cs-portal.net/forum/ !!
2) Jeśli ktoś zapomniał hasła formularz odzyskiwania:
http://www.forum.cs-portal.net/login.php?do=lostpw
3) Jeśli ktoś ma nadal problem proszę o kontakt:
http://www.forum.cs-portal.net/sendmessage.php
Pozdrawiam
Ricardus
19-09-2010, 09:18
1.Twoje rangi wychodzą z przeznaczonego do tego miejsca ;).
2.Brak SB (w końcu przez długi czas forum żyło dzięki ShoutBox'ie)
3.Zastrzeżenie niektórych informacji tylko dla Administracji(Post/Temat skierowany do konkretnej grupy) np. http://www.forum.cs-portal.net/showthread.php?10841-STRATEGIA-ROZWOJU-CSP&p=69383#post69383
4.Proponuje usunąć rangę V.I.P.
5.Brak kolorków
Proponuje zrobić osobny temat na wyłapywanie bugów
Na wszystko przyjdzie czas w odpowiednim czasie ;-) .. Tylko jak na razie to mi się będzie ciężko przyzwyczaić do nowego oblicza forum :-P .
No proszę .. jakie zmiany ^^. Tylko sb dodajcie :P
Czas na forum trzeba 2h do przodu przestawić..
KupsztalJeza
19-09-2010, 14:56
1. nie ma avatarów.
2. nie ma rang graficznych, Kolory nicków do poszczególnych rang.
3. shoutbox.
4. oczywiście trzeba stworzyć jakiś styl forum pod CS.
5. Brak ramek, (białe odstępy) .
6. Kolory nicków do poszczególnych rang.
7. Mam nadzieję, że logo będzie na całą szerokość strony.
Jak coś bd edytował ;P
Ricardus
19-09-2010, 17:22
Mroziu jeśli chodzi ci o czas to musisz w swoim profilu go przestawić bo masz złą strefę czasową
infinite
19-09-2010, 18:05
no widze nowy image;]
SB jest potrzebne .
Wiemy ,że jest potrzebne :-D ..Mniemam ,że jeszcze nie jedna rzecz się zmieni .. w odpowiednim czasie :] .
No oprócz tego co napisaliście jest niestety jeszcze sporo błędów i niedociągnięć wynikłych po konwersji z bazą.. W pierwszej kolejności zajmuje się grubszymi rzeczami związanymi z forum. Jak skończę wezmę się za wszystkie mniejsze rzeczy rangi grupy itp.. Nie spocznę dopóki forum nie zostanie doprowadzone do pełnej profesji.. :D :cool:
Jeśli chodzi o avatary to niestety nie będą przywrócone stare z poprzedniego forum!
Musicie wiedzieć że jesteśmy na najnowszej wersji VB w tej wersji zaledwie kila skórek więc na razie będziemy operować na obecnej domyślnej. Potem postaram się o profesjonalny theme pod CSP.
Uda mi się uporać z tym wszystkim to wezmę się też za jakieś dodatki typu SB.. :D
W Polsce nie ma nigdzie pełnego spolszczenia tak że czeka mnie jeszcze sporo tłumaczeń.. bo na forum jest dużo elementów nie przetłumaczonych..
Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły sugestie lub błędy do zgłoszenia to czekam.. ;-)
przemo78
22-09-2010, 21:46
Witam mam nadzieję że odbędzie się jeszcze jakaś rekrutacja na Adminów.
Przemo , już jest rekrutacja na adminów na serwerze TP/ESL :] .
max_rezydent
28-09-2010, 11:16
Witam mam nadzieję że odbędzie się jeszcze jakaś rekrutacja na Adminów.
Przemo daj sobie luzu z csp... zobacz kto tu jest adminem ... zobacz co oni robią i jak się zachowują...
Przemo daj sobie luzu z csp... zobacz kto tu jest adminem ... zobacz co oni robią i jak się zachowują...
Że niby jaka "słitaśna" aluzja "tato" ;>
max_rezydent
19-10-2010, 21:36
csp zakończył się gdy odzeszła stara gwardia, falcon, czarny shot i reszta....
max ma racje. Csp to już nie to samo... Niema już mariosza, falcona czarnego shota i całej reszty... Sam grałem na csp od początków istnienia i powiem że za czasów starej gwardy było lepiej... Teraz widzę, że "exon" musi za was wszystko robić... Przykro mi że Csp tak szybko upadło, no ale cóż... Nie zawsze zmiany są dobre..
Pozdrawiam KluseQ
Kiedy będzie shoutbox bo bez shoutboxa to nie csp :P
No ładnie wygląda, tylko przydałby się SB :). Poza tym nie mam zastrzeżeń, na serwerze dd2 only dużo osób, więc jest z kim grać.
Witam,
Panowie prace na forum trwają cały czas. Po dokonaniu konwersji forum na nowy skrypt powstała masa błędów komplikacji. Bardzo duża ilość została już naprawiona jest jeszcze sporo do poprawy. Nie ma sensu wypisywać tutaj wszystkich napraw ponieważ było ich zbyt wiele.
Dzisiaj została dokonana zmiana graficzna którą na pewno zauważyliście.. :P
W prawym dolnym rogu forum jest menu do wybierania stylów. Obecnie na forum są zainstalowane trzy różne style..
Obecny który jest ustawiony domyślnie nazywa się CSP2.. Ja osobiście waham się nad stylem CSP.. Wydaje mi się że styl CSP jest przyjaźniejszy dla oka.. w porównaniu do obecnego.. Jeśli macie jakieś sugestie to czekam na wasze opinie..
Jeśli natomiast chodzi o treść merytoryczną forum to fora z kategori forum dyskusyjnego wziołem "pod lupę" Wszystkie źle umieszczone tematy zostały przesunięte we właściwe miejsce, tematy łamiące regulami reklamy boty zostały wyrzucone do śmietnika. Działy zostały zmodyfikowane. Opisy działów zostały zaktualizowane. I fora wzbogaciły się o kilka nowe działy.
Każda z kategorii forum zostanie w ten sposób aktualizowana. Forum zostanie zoptymalizowane i wyczyszczone. Stopniowo będe realizował każdą z tych kategorii.
Jeśli nadal zauważyliście jakieś problemy błędy proszę o ponowne zgłoszenia wtym temacie.
Jeśli ktoś ma jakieś sugestie i uwagi to jestem otwarty na propozycję.
Pozdrawiam
Zastrzeżeń nie mam, co do stylu, obydwa są dobre więc mi to obojętnie, który będzie używany. Wygląd znacznie odświeżył forum, ale serwery CSP oraz sponsorzy oprawił bym w jakieś ramki, było by to przyjaźniejsze dla oka.
Zdecydowanie CSP2 jeżeli chodzi o styl .. Przynajmniej dla mnie.
Według mnie zdecydowanie lepsza jest ta wersja .. Tamtej szczerze mówiąc nie ogarniałem totalnie .. I sorry ,że mnie nie było przez pewien czas ,ale eh.. miałem swoje sprawy .
Ricardus
15-12-2010, 14:38
O ile się nie mylę to błędy są przy wysyłaniu PM i myślę że wypadało by dodać SB
Jeśli chodzi o FORUM to taki styl bardziej pasuje
P.S.
Dzięki za zaufanie ;)
Ricardus korzystałem z prywatnych wiadomości i nie miałem z tym problemu. Jeśli pojawi Ci się jakiś błąd to prosił bym o screan'a.
Kolejne zmiany na forum (http://www.forum.cs-portal.net/showthread.php/5179-INFO-Nowo%B6ci-drobne-zmiany-na-forum!?p=70173#post70173)
Według waszego życzenia stylem domyślnym został CSP2 (przegłosowaliście mnie.. ;))
Co do SB to pracuje nad tym. Jesteśmy na nowej wersji forum vb co w jakimś stopniu komplikuje wiele spraw..
Macie jeszcze jakieś pomysły ?
Moim zdaniem trochę ten styl oszpecają jakieś głupie tabele typu :
http://img52.imageshack.us/img52/7748/przechwytywaniexz.png
Nie pasuje to po prostu do tej czerni, szarości, siwości ;P To samo jest w każdym profilu dlatego proponuje jeżeli się da zmienić to do koloru ;)
Z tego co widzę da rade to zrobić .:)
I czy forum będzie do końca przetłumaczone na polski ;>
Shoutbox jak na razie jest.. :)
Baku znam ten problem.. Na razie przesuwam go na dalszy plan ponieważ są rzeczy które są pilniejsze. A to na pewno zostanie wyprostowane tylko nie w tym momencie.
Forum będzie całkowicie spolszczone. Tylko najpierw ogarnę "całą resztę" :-)
1) Panowie moderatorzy musicie się wypowiedzieć co dalej robimy.. W tym temacie albo prywatnie to zależy jak wam lepiej..
Sprawdziłem logi moderatorów i w sumie nie miałem dużo do sprawdzania.
Czekam na odpowiedź od każdego z was.. Mianowicie potrzebuje ludzi którzy mają czas chęć i zapał a do tego dużo pomysłów.. heh wiem wymagania niezłe.. ;-) Jeśli nie macie już czasu albo wam się znudzilo to czekam poprostu na krótki zwiezły komunikat.. Planuje rozbudować to forum i stworzyć dobry zgrany zespół.. :-)
2) Chatbox działa każdemu poprawnie?
3) zauważyliście jeszcze jakieś problemy związane z funkcjonowaniem forum?
4) Macie jakieś pomysły jak ożywić aktywność na forum ?
1) Chyba jak forum stało, to nikt nie wchodził, ja sam sporadycznie tylko zerkałem.
2) Mi ok.
3) Jak na razie, nie.
4) Konkurs!
No ja raczej czas mam pomysły zawsze jakieś wpadną. Chociaż biorąc pod uwagę to, że są święta znowu może mnie nie być ze 2 tyg.
Na forum wchodziłem od czasu do czasu, bo w zasadzie nie było co robić. Poroblemów nie mam z niczym. Wszystko ok. Pomysł na ożywienie forum ? Hmm.. reklama, konkurs, pozycjonowanie nie wiem ..
A i powiększyłbym rozmiar chatbox'a .. (Wiem, że jest chatbox full)
A i nie działa http://www.forum.cs-portal.net/showgroups.php
Bardzo chętnie porobiłbym coś tutaj, ale czytanie skarg na serwerze na którym nie mam nawet admina niestety mnie nie bawi.
Chatbox ok, wyłącz tylko możliwość pisania na kolorowo bo gałki oczne mi wybuchną od rozszyfrowywania tych jaskrawych wypocin.
Najważniejsze że coś są jakieś plany :) a jeżeli są to plany zmiany i modernizacji na lepsze to oznacza że może być tylko lepiej ;d