Dla mnie radeon. Na starym kompie miałem x550, a na nowym mam hd4670. Dlaczego niby nvidia jest lepsza? W porównaniu do geforca 9600GTn na testach jest mniej wiecej tak samo wydajna. Tylko w teście na jakość obrazu w grach nieznacznie bije radeona. Mówie tutaj o tych dwóch modelach, ponieważ zastanawiałem się który wybrać. Generalnie jakbym miał kase to wybrałbym nividie, ale jak ktoś chce tanio złożyć komputer to polecam.
Klan: Nje mam?
Zaproszone osoby: 4 Pomógł: 60 razy Wiek: 16 Dołączył: 04 Mar 2007 Posty: 1751 Skąd: Szczytna
Wysłany: 07-03-10, 18:34
BeneNati napisał/a:
Dla mnie radeon. Na starym kompie miałem x550, a na nowym mam hd4670. Dlaczego niby nvidia jest lepsza? W porównaniu do geforca 9600GTn na testach jest mniej wiecej tak samo wydajna. Tylko w teście na jakość obrazu w grach nieznacznie bije radeona. Mówie tutaj o tych dwóch modelach, ponieważ zastanawiałem się który wybrać. Generalnie jakbym miał kase to wybrałbym nividie, ale jak ktoś chce tanio złożyć komputer to polecam.
nvidia - ddr3, radeon - ddr5 i te najnowsze nvidie ddr3 biją te radeony ddr5, niby nowsze szyny, ale producenci nie potrafią ich wykorzystać... co do tego kompa z allegro, za tyle kasy to ja złoże lepszy i wydajniejszy niż ten i jeszcze zostanie na dobrego laptopa i konsole...
_________________ `FRISTAJLO__- // To nie śpiew, to rap...